rss

LG Chem Coreea opreste vanzarea de baterii pentru Mercedes, Audi, Jaguar si Volvo

Intreaga industrie de masini electrice se opreste la acest inceput de an datorita celor de la LG Chem.

LG Chem Coreea opreste vanzarea de baterii pentru Mercedes, Audi, Jaguar si Volvo

Este vorba de fabricantul LG Chem care a declarat ca reduce vanzarea de acumulatori din toate fabricile sale pentru marcile auto care nu sunt KIA si Hyundai.


Oficial cei de la LG Chem spun ca au probleme de calitate cu acumulatorii din fabrica din Polonia, insa asa cum mentionat anul trecut intreaga industrie auto din Coreea de Sud a cazut de acord sa-si sustina macile nationale KIA si Hyundai Motors.


VEZI STIREA DE ACUM 6 LUNI AICI!


Adica, acum daca esti Mercedes Benz sau Jaguar si vrei sa-ti vinzi masina ta electrice nu prea mai poti face acest lucru pentru ca LG Chem nu mai vine acumulatori spre constructorii europeni.


Insa daca tot vrei o masina electrica poti oricand sa-ti cumperi noul KIA eNiro care merge 450 de km cu acumulatorul LG Chem sau chiar si un Hyundai Kona EV extrem de apreciat in SUA si Asia.


Aceasta situatie urmeaza sa continue si in anii care urmeaza pentru ca europenii inca nu au o fabrica de acumulatori, iar Renault ZOE si Nissan Leaf functioneaza cu acumulator Panasonic.

Autor: AL
Sursa: Autolatest

Tags:
LG Chem Coreea eniro, Electric vehicles, Business, Mercedes-Benz, Audi, Jaguar, Production, Manufacturing, Production of electric car, Electric car, LG Chem, Battery, Graz, Torch, Supplier, Audi e-tron, Handelsblatt, Jaguar Land Rover, Poland, Important model, Magna Steyr, LG Chem Coreea hyundai kona ev, acumulatori LG Chem Coreea, fabrica LG Chem polonia 2020, fabrica acumulatori auto europe LG Chem Coreea