rss

Lotul trei al autostrăzii Lugoj-Deva este un dezastru! Studiile arata ca viteza maxima este de 90 km/h

In urma ultimului studiu realizat de CNAIR Lotul trei al autostrăzii Lugoj-Deva se afla intr-o stare tehnica deplorabila.

Lotul trei al autostrăzii Lugoj-Deva este un dezastru! Studiile arata ca viteza maxima este de 90 km/h

Veste proastă pentru șoferii din România! Lotul trei al autostrăzii Lugoj- Deva nu poate fi deschis traficului în condiții de siguranță, potrivit unei analize preliminare a expertizei care a fost realizată pentru constatarea deficiențelor care trebuie remediate, scrie ziarulunirea ro.




CNAIR a făcut cercetări suplimentare pentru a identifica soluțiile pentru că traficul să se realizeze în prima faza în regim de drum cu patru benzi de circulație și cu restricții riguroase de viteză și de tonaj.


Acest lucru înseamnă că vor putea circula autovehiculele având o masă totală maximă autorizată mai mică de 7,5 tone, viteză maximă fiind de 90 km/h.


Dacă partea carosabilă este acoperită cu polei, gheață, mâzgă sau sunt ploi torențiale, viteza maximă va fi de 50 km/h.


De asemenea,viteza maximă va fi de 60 km/h în vecinătatea podului peste râul Mureș (km 68+500 – km 69+500), respectiv pe zona podurilor de pe autostrada de la nodul Ilia (poduri și rampe între km 76+100 – km 77+000), cât și la nodul Dobra (km 67+000 – km 67+500).



Se va semnaliza corespunzător sectorul de drum, inclusiv prezența animalelor. Chiar și cu impunerea acestor restricții de circulație, deschiderea traficului pe lotul trei al autostrăzii se va putea realiza după ce vor fi remediate problemele legate de împrejmuirea drumului.


Autoritățile au cerut garanție extinsă pe 10 ani


”Le-am spus următoarele lucruri: ori dau garanţie extinsă la tot lotul de autostradă, ori reziliem contractul. Înţeleg din ce-am fost informat de către cei de la companie că au acceptat să dea garanţia suplimentară, s-a negociat şi s-a stabilit termenul de 8 ani de zile şi practic am dublat perioada de garanţie, iar ei au venit să-mi spună că lucrarea este la un grad calitativ foarte ridicat.


Eu le-am arătat pozele pe care le am de pe autostradă, nu mai spun de ce am făcut noi teste suplimentare, şi atunci le-am explicat şi de ce am impus această condiţie de 8 ani de zile.




Nu contest că lucrările nu sunt bine făcute, din punctul meu de vedere, dar noi ca stat trebuie să ne asigurăm că banii nu au fost daţi la nişte şmecheri, care au făcut nişte lucrări de mântuială, şi atunci, dacă acceptă, cu siguranţă formalităţile se vor încheia probabil mâine, poimâine şi vineri vom da drumul la autostradă şi la celălalt lot, lotul 3”, a declarat fostul Ministru al Transporturilor in august 2019!






Autor: AL
Sursa: Autolatest

Tags:
dezastru Lotul trei al autostrăzii Lugoj-Deva, colmatori Lotul trei al autostrăzii Lugoj-Deva, terasament Lotul trei al autostrăzii Lugoj-Deva, probleme Lotul trei al autostrăzii Lugoj-Deva, constructori spaniloi cu probleme Lotul trei al autostrăzii Lugoj-Deva, cnair Lotul trei al autostrăzii Lugoj-Deva 2020