rss

Mazda 2 si KIA Rio sunt singurele masini de oras cu transmisii automate clasice inca la vanzare

Atat Mazda cat si KIA ofera in 2017 masini de oras care sunt echipate cu transmisii automate clasice.

Mazda 2 si KIA Rio sunt singurele masini de oras cu transmisii automate clasice inca la vanzare

Prima si poate cea mai importanta este noua Mazda 2, o citadina de ultima generatie care ofera o motorizare pe benzina de 1.5 litri si 90 CP.Masina este echipata cu o transmisie automata clasica cu 6 trepte, transmisie care nu este la fel de eficienta precum una cu dubluambreiaj insa care ofera un rafinament superior orcarei transmisii DSG sau EDC.


Aceasta are un convertizor de cuplu traditional, iar viteza maxima atinsa de aceasta masina este de 180 km/h.De partea cealalta se afla noua generatie KIA Rio recent lansata anul acesta care are sub capota un motor mai vechi de 1.4 litri si 109 CP. Motorul a facut o figura foarte buna pe vechiul Ceed 2008, masina care are un raport de fiabilitate extrem de bun chiar si acum cand aceste masini au peste 200.000 de km la bord.Supriza este transmisia clasica cu 4 trepte automata care a fost utilizata de masinile KIA si Hyundai in urma cu ceva vreme pentru piata din SUA.


Cu aceasta cutie noua KIA Rio 2017 atinge 100 de km/h in 13.2 secunde si are o viteza maxima de 170 km/h.


Recomandarea Autolatest este pozitiva pentru aceste doua masini pentru ca o transmisie automata clasica are o perioada de viata mult mai mare decat cea a unei transmisii secventiale.


Daca se realizeaza revizia tipica unei asemenea transmisii aceste masini pot merge fara probleme chiar si 500.000 de km fara a avea probleme tehnice.
Autor: AL
Sursa: Autolatest

Tags:
mazda 2 skyactiv 1.5 automatic, kia rio 1.4 vvti automatic, cutie automata mazda 2, cutie automata kia rio 2017, transmisie automata clasica cu convertizor, pret kia rio 2017, pret mazda 2 1.5 auto 2017