rss

Mazda3 2019 castiga 5 stele la testul de siguranta Euro NCAP

Noua Mazda3 2019 a obținut un scor de cinci stele Euro NCAP în cele mai recente serii de teste.

Mazda3 2019 castiga 5 stele la testul de siguranta Euro NCAP

Aceasta este cea de-a doua Mazda care obține maximul de cinci stele înconformitate cu noile criterii de siguranță, mai riguroase, introduse în 2018, după Mazda6 care aobținut același punctaj anul trecut.


Noua Mazda3 a fost impresionantă în toate cele patru categorii de teste Euro NCAP – Pasageri Adulți,Pasageri Copii, Siguranța pietonilor și Asistența Sistemelor de Siguranță.


Acest lucru poate fi atribuitcelor trei factori cheie: adoptarea celei mai noi arhitecturi Skyactiv-Vehicle, care include o caroserie cuo rigiditate ridicată, cu capacitate de disipare a energiei de impact, dar ușoară; o gamă și mai largă detehnologii avansate de siguranță i-Activsense care ajută șoferii să identifice riscurile potențiale și săreducă probabilitatea de avarie sau de rănire; și o performanță îmbunătățită pentru protecția pietonilor.Cu un scor cu adevărat remarcabil de 98% în categoria de protecție a Pasagerilor Adulți, nouaMazda3 a obținut un punctaj maxim la impactul frontal cu o mașină staționară, impactul lateral cu omașină și cu un stâlp. Sistemul Mazda Smart Brake Support a obținut, de asemenea, nota maximă întestele de viteză redusă, cu coliziuni evitate în toate scenariile.


Un scor excelent pentru categoria protecția Pasagerilor Copii de 87% include puncte maxime pentruprotecția copilului în testele dinamice atât pentru impactul frontal, cât și lateral. Testele pentruSiguranța Pietonilor au avut ca rezultat 81%, cu puncte maxime pentru protecția picioarelor și a zoneipelvisului.


Și impresionantul scor de 73% în categoria Safety Assist aduce un omagiu eficienței suiteicuprinzătoare de caracteristici de siguranță i-Activsense de pe noua Mazda3.
Autor: AL
Sursa: Autolatest

Mazda3, 2019, castiga, stele, testul, siguranta, Euro, NCAP