rss

Mercedes Benz a vandut peste 1 milion de masini diesel cu probleme gave la capitolul emisii de noxe

Germanii de la Sueddeutsche Zeitung acuza marca Mercedes Benz ca au vandut constient masini care polueaza prea mult.

Mercedes Benz a vandut peste 1 milion de masini diesel cu probleme gave la capitolul emisii de noxe

Este vorba de toate masinile Mercedes Benz echipate cu celebrele motoare V6 de trei litri si mult raspanditul motor de 2.2 litri CDI sau BlueTec.
Acestia spune ca in total sunt peste 1 milion de masini Mercedes echipate cu motoarele OM 642 si OM 651 care au emisii mult mai mari decat cele anuntate de catre producator.


Anumite surse spun ca Mercedes stia de problemele celor doua motoare diesel ( SINGURELE REALIZATE DE CATRE MERCEDES!) si acesta este principalul motiv pentru ca in prezent foarte multe masini Mercedes ruleaza cu motoare diesel dCI produse de catre Renault.
Un alt motiv important este faptul ca germanii s-au chinuit sa dezvolte sisteme de reducere a emisiilor precum AdBlue, sisteme care in realitate ofera costuri mult mai mari de mentenanta in comparatie cu sistemul clasic al unui motor frantuzesc 1.6 dCI de la Renault.


s

Autor: AL
Sursa: Autolatest

Tags:
poluare mercedes benz, poluare OM 642 si OM 651, emisii noxe OM 642 si OM 651, probleme tehnice mercedes OM 642 si OM 651, dieselgate mercedes OM 642 si OM 651