rss

Mercedes Benz SLK 2011 a fost lansat in Romania-Lansare, preturi si date tehnice

Unul dintre cele mai incitante şi avansate automobile sport a fost prezentat partenerilor şi clienţilor Grupului Autoklass.

Mercedes Benz SLK 2011 a fost lansat in Romania-Lansare, preturi si date tehnice
Noul roadster Mercedes-Benz SLK este disponibil în trei variante, la un preţ începând de la 32.500 euro, fără TVA

Pe 7 aprilie, noul Mercedes-Benz SLK, unul dintre cele mai incitante şi avansate automobile sport, aflat acum la cea de a treia generaţie, a fost prezentat de către Grupul Autoklass în cadrul unui eveniment dedicat clienţilor şi partenerilor organizat la cadrul locaţiei Autoklass Chitila - cel mai mare Centru Autorizat de Vânzări şi Service Mercedes-Benz din România.

Mai exact, acest eveniment a marcat introducerea noului roadster în gama de automobile oferite de Grupul Autoklass.
Noul SLK se mândreşte cu prezentarea în premieră mondială a plafonului panoramic vario cu funcţia MAGIC SKY CONTROL, care îşi schimbă luminozitatea la simpla apăsare a unui buton.

Eficienţa remarcabilă şi flerul sportiv sunt eticheta motoarelor puternice de patru şi şase cilindri prevăzute cu funcţia standard ECO start/stop. Cu nivelele remarcabile de performanţă, noile modele SLK sunt cu 25 de procente mai economice decât predecesorii lor. Un set unic de echipamente de siguranţă conferă noului SLK un statut emblematic în segmentul său, iar gama bogată de inovaţii tehnologice reprezintă, de asemenea, un punct de referinţă în clasa sa.

,,Sportivitatea, design-ul impresionant, funcţionalitatea şi grija exemplară faţă de mediu reprezintă atuurile acestui roadster care impresionează cu adevărat pe oricine apreciază inovaţiile care se regăsesc în istoria de succes a modelului Mercedes-Benz SLK.

Iar acum, Autoklass prezintă partenerilor şi clienţilor săi o adevărată legendă a şoselelor,” a declarat Dragoş Furtună, Coordonator Marketing Autoklass , Centru Autorizat de Vânzări şi Service Mercedes-Benz.
Noul SLK este disponibil în România de la sfârşitul lunii martie 2011 şi poate fi achiziţionat şi prin intermediul Autoklass.

În funcţie de varianta aleasă, preţurile sunt: SLK 200 BlueEFFICIENCY - 32.500 euro, SLK 250 BlueEFFICIENCY - 35.150 euro şi SLK 350 BlueEFFICIENCY- 43.950 euro.

Motorizările în patru cilindri ale SLK 200 BlueEfficiency şi ale SLK 250 BlueEFFICIENCY dezvoltă 135 de kW (184 de cai putere), respectiv 150 kW (204 cai putere) dintr-o capacitate cilindrică de 1.796 centimetri cubi.

Modelul SLK 200 BlueEFFICIENCY este cel mai economic roadster din segmentul căruia îi aparţine.

Beneficiind de transmisia îmbunătăţită cu şapte raporturi 7G-TRONIC PLUS, acesta consumă numai 6.1 litri de combustibil premium (NEDC, combinat) la o sută de kilometri (ceea ce ar corespunde unei cantităţi de 142 de grame de CO2 per kilometru).

Acest model economic ajunge de la 0 la 100 de kilometri pe oră în 7.0 secunde şi atinge viteza maximă la 237 km/h (240 km/h pentru modelele cu transmisie manuală).

Modelul SLK 250 BlueEFFICIENCY are ca dotări standard transmisia automată 7GTRONIC PLUS şi consumă numai 6.2 litri (NEDC, combinat) la 100 de kilometri (144 de grame de CO2 per kilometru). Din repaus acesta ajunge la 100 de km/h în 6.6 secunde, şi poate atinge viteza maximă de 243 km/h.

Motorul V6 al SLK 350 BlueEFFICIENCY dezvoltă 225 kW (306 cai putere) datorită capacităţii sale cilindrice de 3498 centimetri cubi, folosind această putere pentru a accelera de la 0 la 100 km/h în 5.6 secunde (atingând viteza maximă de 250 km/h). Consumul acestuia este de 7.1 litri (NEDC, combinat) la o sută de kilometri (167 de grame de CO2 per kilometru).

Motorul V6 este complet nou. Cele mai importante caracteristici ale acestuia sunt injecţia directă de a 3-a generaţie, injectoarele piezo şi aprinderea multi-spark.

Designerii au creat special caroseria noului SLK pentru a se remarca prin proporţiile de roadster clasic, scoase în evidenţă pentru un efect puternic.

În spatele capotei prelungite, se află un compartiment compact pentru pasager, iar partea din spate este foarte scurtă.

O alternativă confortabilă la sistemul convenţional de protecţie împotriva vântului este noul sistem (AIRGUIDE) pentru SLK inventat de inginerii Mercedes-Benz specializaţi în aerodinamică.

Acesta constă în elemente pivotante din plastic transparent ataşate în spatele barelor roll-over. Şoferul sau pasagerul le poate împinge spre centrul autovehiculului dintr-o mişcare, evitând astfel curenţii turbulenţi de aer.

Tot în cadrul aceluiaşi eveniment, au fost prezentate într-un mod inedit ultimele modele lansate de către Mercedes-Benz, cum ar fi modele CLS si Clasa C cu facelift.

Totodată, invitaţii au putut afla şi cunoaşte prin intermediul personalului specializat beneficiile efectuării întreţinerii autovehiculelor în cadrul centrelor autorizate din reţeaua Autoklass.

Autoklass Chitila face parte din grupul Autoklass, fiind unul dintre cele mai moderne centre autorizate de vânzări şi service din România. Dispunând de o gamă variată de automobile Mercedes-Benz, Autoklass Chitila întruneşte cele mai ridicate standarde de calitate, asigurând clienţilor servicii şi soluţii de întreţinere şi reparaţii de înaltă clasă
Autor: AL
Sursa: Autolatest

Mercedes, Benz, 2011, fost, lansat, Romania-Lansare, preturi, date, tehnice