rss

Mercedes refuza parteneriatul cu BMW si Fiat

Mercedes a refuzat idea de a realiza viitoarea generatie Clasa A imprena cu BMW si Fiat. Acestia au declarat in umra cu ceva vreme ca din punct de vedere financiar viitoarele clase A si B urmeaza sa fie construite in colaborare cu un constructor European.

Mercedes refuza parteneriatul cu BMW si Fiat
Aceasta stire a fost deosebit de surprinzatoare deoarece este destul de greu pentru Mercedes sa faca un asemenea compromise, singurul facut de acesta fiind vanul Sprinter care este realizat impreuna cu Volkswagen.

Surse din cadrul constructorului din Stuttgart au mentionat ca Mercedes a pus la punct un plan de eficientizare a procesului de dezvoltare si productie al viitoarelor modele, acum nemaifiind necesar ajutorul unui partener.

CEO Daimler, Zetsche a declarat ca anumite modele Mercedes nu sunt compatibile pentru a se incerca o eventuala colaborare cu alt constructor, principalul dezavantaj fiind utilizarea unei platforme tehnice unice pentru modelel cu stea in trei colturi.

O noutate este dezvoltarea unui nou model care sa aiba o transmisie integrala. Acesta se va situa in gama sub noul Mercedes GLK.


Autor: AL
Sursa: Autolatest & Insidelane

Mercedes, refuza, parteneriatul, Fiat