rss

Mercedes spune ca nu-l intereseaza ca vinde masini cu motoare Renault-Dacia! Atat timp cat vanzarile cresc

Fostul boss de la Mercedes Benz, Dieter Zetsche a declarat intr-un interviu ca nu mai conteaza motoarele masinilor Mercedes.

Mercedes spune ca nu-l intereseaza ca vinde masini cu motoare Renault-Dacia! Atat timp cat vanzarile cresc

Dieter Zetsche spune nonsalant faptul ca de cand au inceput sa vanda Mercedes cu motoare Dacia vanzarile au crescut, adica nu conteaza pentru clientii de Mercedes ce motoare au sub capota.
Acesta este noul trend de dezvoltare al masinilor Mercedes in anii care urmeaza, respectiv din ce in ce mai multe masini Mercedes vor avea motorizari Dacia, Renault si Nissan pentru ca este mult mai ieftin sa cumperi motoare decat sa bagi bani in dezvoltarea lor.


Dupa esecul cu Clasa X echipata cu un motor de utilitara 2.3 dCI Renault, oficialii Mercedes continua aceasta politica de renuntare la dezvoltarea de motoare 100% Mercedes in favoarea unor motoare Renault.
O alta mare problema pentru Mercedes este si gama Citan cu motorul Dacia 1.5 dCI, utilitara cu vanzari foarte mici in comparatie cu Kangoo sau Berlingo de la Citroen.

Autor: AL
Sursa: Autolatest

Tags:
motoare dacia mercedes, motoare nissan mercedes, motor dacia 1.5 dci mercedes clasa a, motor 1.6 dci mercedes clasa c, probleme motoare dacia pe masini mercedes