rss

Mercedes trebuie sa plateasca 1.4 miliarde de euro statului german pentru motoarele diesel 2.2 CDI

Comform celor de la Der Spiegel Mercedes trebuie sa plateasca 5.000 de euro pentru fiecare masina cu motor diesel cu probleme.

Mercedes trebuie sa plateasca 1.4 miliarde de euro statului german pentru motoarele diesel 2.2 CDI

Procurorul KBA care se ocupa cu acest caz a spus ca in medie marca Mercedes trebuie sa plateasca 5.000 de euro dauna statului german pentru fiecare masina Mercedes cu motorul diesel 2.2 CDI care are softul de crestere a emisiilor de noxe.


Acest lucru se traduce in viata reala prin despagubirea statului german pentru cele peste 280.000 de masini Mercedes care aveau din fabrica soft-ul care insela statia de noxe Dekra sau TUV.
Adica suna totala este de peste 1.4 miliarde de euro care sa fie platiti imediat de catre marea companie germana Mercedes Benz.


Socant este faptul ca pentru aceeleasi masini cu motorul diesel de 2.2 litri vandute in Romania statul si Ministerul Mediului nu cere nici o despagubire in ciuda faptului ca aici vorbim si de marcile VW, Skoda, Audi si Seat cu motorizarea 2.0 TDI.

sAutor: AL
Sursa: Autolatest

Tags:
motoare diesel cu probleme mercedes, mercedes 5000 euro dauna pentru fiecare motor 2.2 cdi, consum are motor diesle mercedes, nu cumparati mercedes 2, 2 cdi