rss

Michelin Pilot Sport Cup 2 echipeaza Ferrari 458 Speciale si Porsche 918 Spyder

La standul din cadrul celei de-a 65-a ediţii a Salonului Auto Internaţional de la Frankfurt, Michelin demonstrează încă o dată că inovaţia în domeniul anvelopelor stă la baza tuturor activităţilor sale.

Michelin Pilot Sport Cup 2 echipeaza Ferrari 458 Speciale si Porsche 918 Spyder


Acesta este motivul pentru care echipele Michelin de cercetare și dezvoltare transferă tehnologiile concepute pentru cursele de maşini în beneficiul publicului larg.


Grupul Michelin a anunţat că se va implica activ în Campionatul FIA Formula E. Interesul tehnologic specific acestei competiţii (la care vor participa vehicule electrice), faptul că au fost alese oraşe ca loc de desfăşurare a curselor, și implicarea monoposturilor echipate în premieră cu anvelope de 18 inch reprezintă provocări tehnice pentru noile anvelope. Participarea Michelin dovedeşte că acest sport poate oferi soluţii tangibile în ceea ce priveşte mobilitatea oamenilor și a bunurilor.
Grupul Michelin a anunţat că noua sa anvelopă ultraperformantă, MICHELIN Pilot Sport Cup 2, este singura anvelopă omologată pentru două noi maşini de excepţie prezentate în cadrul acestei ediţii a salonului auto, respectiv Ferrari 458 Speciale și Porsche 918 Spyder.


Conform strategiei MICHELIN Total Performance, care permite combinarea mai multor caracteristici de performanţă într-o singură anvelopă, Michelin a semnalat faptul că noul Peugeot 308 va fi echipat cu anvelope MICHELIN Energy Saver + și MICHELIN Pilot Sport 3, pentru a potența eficienţa energetică, siguranţa, manevrabilitatea și longevitatea acestui vehicul.


Acest lucru este valabil și pentru vehiculele concept precum Peugeot 208 HYbrid FE, pentru care Michelin a creat o gamă de anvelope înalte și înguste, cu un diametru mai mare al jantei, care optimizează simultan caracteristici de performanţă aparent ireconciliabile.MICHELIN Pilot Sport Cup 2 este singura anvelopă omologată în prezent pentru noile modele Ferrari 458 Speciale, Mercedes-Benz SLS AMG Coupé Black Series și Porsche 918 Spyder.
Proiectele derulate de Michelin în colaborare cu cei trei constructori de maşini au făcut posibilă crearea a trei automobile distincte.


Producţia noului Porsche 918 Spyder va începe la 18 septembrie 2013. Michelin este furnizor unic pentru această supermașină hibrid, a cărei producţie va include 918 unităţi.


O realizare majoră: performanţe superioare în domenii aparent ireconciliabile


Performanţă pe suprafeţe uscate, eficienţă energetică, siguranţă pe suprafeţe umede și rezistenţă pe pistă, acestea au fost cerinţele Porsche referitoare la anvelopele pentru 918 Spyder. Pe scurt, performanţele impuse anvelopelor Michelin reflectă perfect caracteristicile acestei supermașini care dispune de un sistem de transmisie dublu, termic și electric, și care combină caracterul sportiv, consumul redus de carburant și anduranța.


La viteze mari și pe circuit, anvelopa MICHELIN Pilot Sport Cup 2 oferă stabilitate (echilibru faţă/spate) sportivitate (timp de răspuns și supleţe), aderență și performanţe de excepţie (graţie unui compus de cauciuc conceput special pentru temperaturi ridicate).


Pentru optimizarea siguranţei, manevrabilitatea anvelopei pe suprafeţe umede a fost revizuită. Astfel, noua anvelopă MICHELIN Pilot Sport Cup 2 oferă stabilitate, echilibru și aderență pe suprafeţe umede, precum și rezistenţă optimizată la acvaplanare, atât laterală (în viraje), cât și longitudinală (cauzată de cuplul motorului).
Autor: AL
Sursa: Autolatest

Tags:
Michelin Pilot Sport Cup 2, Ferrari 458 Speciale, Porsche 918 Spyder, premiere michelin frankfurt 2013, iaa frankfurt 2013 michelin, news michelin iaa 2013