rss

Michelin termina anul 2011 cu un profit net de 39%!

Cel mai mare fabricant de anvelope din lume Michelin a anuntat astazi ca vanzarile inregistrate pe intreg anul precedent au fost superioare anului 2010.

Michelin termina anul 2011 cu un profit net de 39%!

În implementarea strategiei sale, Michelin valorifică un număr de avantaje competitive unice, care includ atât poziţiile de frunte în segmentul anvelopelor premium şi al activităţilor specifice, cât şi amprenta globală echilibrată care va fi consolidată în 2012, odată cu punerea în funcţiune a noilor fabrici din Brazilia şi China. 


În acest fel, Michelin îşi confirmă ambiţia de a înregistra o creştere de cel puţin 25% şi de a genera un flux liber de numerar pozitiv în perioada 2011 - 2015, obiectivul pentru veniturile din exploatare fiind deja crescut la 2,5 miliarde euro.


Ca parte a acestui proces, Michelin a introdus un nou program care are ca scop creşterea competitivităţii serviciilor şi operaţiunilor sale de producţie cu aproximativ 1 miliard euro pe o perioadă de cinci ani. 


În 2012, Michelin intenţionează să menţină constant nivelul volumelor deoarece piaţa globală de anvelope cunoaşte diferite niveluri de dezvoltare, contextul menţinându-se favorabil în noile pieţe, dar devenind mai puţin activ în Europa. 


Creşterea veniturilor din exploatare ca urmare a cheltuielilor de capital de aproximativ 1,9 miliarde euro din acest an şi generarea de flux liber de numerar corespund obiectivelor Grupului pentru anul 2015. 

Detalii crestere Michelin 2011:


-Un volum al vânzărilor de până la 6,7% datorită valorilor crescute înregistrate în prima jumătate a anului.
-Venituri din exploatare de 1.945 milioane euro, sau vânzări nete de 9,4%, şi o creştere de 39% a venitului net.
-Marje crescute în activităţile specifice.
-Costuri crescute cu materiile prime, compensate eficient.
-Flux liber de numerar echilibrat, datorită implementării mai rapide a planului de cheltuieli de capital şi în ciuda impactului costurilor crescute cu materiile prime asupra capitalului de lucru.
-Un bilanţ solid.

Autor: AL
Sursa: Autolatest

Michelin, termina, anul, 2011, profit,