rss

MINI Hatch cu trei uşi primeşte premiul TOP SAFETY PICK din partea IIHS SUA

Noul MINI Hatch cu trei uşi a primit premiul TOP SAFETY PICK 2018 din partea Institutului de Asigurare a Siguranţei pe Autostrăzi (IIHS).

MINI Hatch cu trei uşi primeşte premiul TOP SAFETY PICK din partea IIHS SUA

MINI Hatch cu trei uşi a primit calificativul "Good" la de impact "coliziune laterală redusă, pe partea conducătorului, "coliziune frontală moderată", "test de rezistenţă a acoperişului, din lateral" şi "test de tetieră".  Testul de impact din partea pasagerului nu s-a efectuat.Când este echipat cu asistentul de condus activ (Active Driving Assistant) - disponibil opţional -, care include avertisment de coliziune în faţă şi frânare automată de urgenţă, MINI Hatch cu trei uşi aproape a evitat o coliziune în testul pe pistă IIHS la 12 mph (19,31 km/h).


În testul efectuat la 25 mph (40,23 km/h), asistentul de condus activ al MINI a putut să reducă viteza de impact cu o medie de 7 mph (11,26 km/h). Sistemul, care a primit calificativul "Advanced", include o componentă de avertizare de coliziune în faţă care îndeplineşte criteriile National Highway Traffic Safety Administration (Administraţiei Naţionale a Traficului pe Autostrăzi).


Disponibile opţional, noile faruri LED ale automobilului au primit calificativul "Acceptable" şi vin cu asistent de fază lungă şi fază scurtă şi iluminare pentru viraje, care reduce automat faza lungă în prezenţa vehiculelor din sens opus."MINI Hatch cu trei uşi este cel mai uşor de recunoscut automobil premium de clasă mică de pe şosele şi reprezintă piesa centrală a mărcii noastre", a declarat Thomas Felbermair, vicepreşedinte MINI of the Americas. "Suntem încântaţi să primim premiul IIHS TOP SAFETY PICK, care recunoaşte o dată în plus faptul că MINI oferă niveluri impresionate de siguranţă şi distracţie într-un pachet mic!"


Pentru a primi TOP SAFETY PICK 2018, un automobil trebuie să aibă calificativul "Good" la all testele IIHS de coliziune, cu excepţia testului pe partea pasagerului, introdus recent. Noul MINI a primit la toate testele de impact calificativul Good, cu excepţia testului din partea pasagerului, care nu s-a efectuat.

Autor: AL
Sursa: Autolatest

MINI, Hatch, trei, uşi, primeşte, premiul, SAFETY, PICK, partea, IIHS,