rss

MULTIMEDIAGATE-Nokia interzice marcii Mercedes sa mai vanda masini in Germania! Justitia germana a dat verdictul

Nokia a reusit sa condamne marca germana Mercedes la despagubiri de miliarde de euro in toata lumea pentru furt tehnologic.

MULTIMEDIAGATE-Nokia interzice marcii Mercedes sa mai vanda masini in Germania! Justitia germana a dat verdictul

Compania finlandeza Nokia in ciuda faptului ca nu mai este un nume mare la captolul tehnologie a telefoanelor mobile, aceasta ramane un gigant cand vorbim de electronica automotive. 


Adica cam tot ceea ce se produce in Germania la capitolul display-uri, module LCD, placi electronice, sisteme soft pentru multimedia sunt in general produse de catre Nokia pentru majoritatea constructorilor auto din lume.


Un exemplu de neurmat este relatia dintre Nokia si Mercedes care deja se afla in trei instante din Germania unde Nokia spune ca Mercedes nu a platit tehnologia finlandezilor in ciuda unor contracte bine definite.Prima instanta din Germania a dat dreptate celor de la Nokia care pot acum sa interzica vanzarea de masini Mercedes cu aceasta tehnologie, adica sa opreasca vanzarea a peste 80% din intreaga gama Mercedes chiar pe piata din Germania.


Mercedes nu recunoaste ca a pierdut insa urmeaza si celelalte decizii ale instantelor din Germania care vor duce fie la scoaterea din productie a celor mai noi masini Mercedes, fie ca acestia sa plateasca miliarde de euro companieie Nokia.


Chiar si noua Clasa S are sistemele multimedia produse de catre Nokia sub un patent european imposibil de combatut in instanta!sAutor: AL
Sursa: Autolatest

Tags:
mercedes nokia multimediagate, multimedia gate nokia germania, probleme mercedes elecrtronica nokia 2020, clasa e si s multimedia mercedes nokia