rss

Narcis Neaga se intoarce la CNAIR in ciuda dosarului DNA! Marius Ionita se retrage din functie

CNAIR urmeaza sa primeasca un nou sef, unul care a mai fost pe aceasta pozitie pana cand acesta a fost anchetat de catre DNA.

Narcis Neaga se intoarce la CNAIR in ciuda dosarului DNA! Marius Ionita se retrage din functie

Fostul director al Companiei Naţionale de Administrare a Drumurilor Naţionale din România (CNADNR), Narcis Neaga, a fost numit, la începutul lunii martie 2018, membru în Consiliul de Administraţie al CNAIR, potrivit Asociaţiei Pro Infrastructura.

De asemenea, pe 30 martie, Narcis Neaga a fost ales de către Consiliul de Administraţie al Companiei Naţionale de Investiţii Rutiere (CNIR) în funcţia de director general al companiei, au declarat, la vremea respectivă, pentru AGERPRES, surse din domeniul transporturilor.

Narcis Neaga a fost director general al Companiei Naţionale de Administrare a Drumurilor Naţionale din România (CNADNR), care a fost reorganizată în 2016, sub Guvernul tehnocrat, şi redenumită Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).
Prin aceeaşi ordonanţă de urgenţă a fost înfiinţată Compania Naţională de Investiţii Rutiere (CNIR), o companie distinctă ce se ocupă de proiectele de dezvoltare a infrastructurii de transport rutier.

Neaga a fost cercetat de DNA într-un dosar penal care avea ca obiect autostrada Sibiu - OrăştieNarcis Neaga a ocupat poziţia de director general al CNADNR în perioada 2012 - 2015.


s


Inculpatului Neaga Narcis Stefan i se atrage atentia ca nedepunerea cautiunii atrage inlocuirea masurii cu alta mai grava.


Din ordonanta intocmita de procurori a rezultat ca exista date si probe potrivit carora:


La data de 15 mai 2014, inculpatul Neaga Narcis, in calitate de director general al Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania SA (CNADNR), a procedat la suspendarea abuziva a unui contract de servicii privind 'Supervizare Autostrada Orastie – Sibiu' si a platilor aferente acestuia, cu incalcarea dispozitiilor contractuale, a conditiilor FIDIC (Federatia Internationala a Inginerilor Consultanti) si a dispozitiilor legale. Ulterior, inculpatul a desemnat Directia Regionala de Drumuri si Poduri Brasov pentru a superviza lucrarile de constructie a autostrazii si pentru a indeplini obligatiile contractuale in perioada de desfasurare a contractelor de lucrari privind:


- 'Proiectare si executie Autostrada Orastie – Sibiu, Lot 3: km 43+855 – km 65+965',
- 'Proiectare si executie Autostrada Orastie – Sibiu, Lot 3: km 65+965 – km 82+070'.


Apoi, inculpatul a reziliat contractul de supervizare in conditii nelegale si a refuzat plata facturii emisa de catre liderul asocierii care asigurase initial serviciile de supervizare a lucrarilor si, pe cale de consecinta, in mod nefundamentat, a refuzat decontarea facturii din fondul de coeziune (fonduri europene).
sAutor: AL
Sursa: Autolatest & StiriPesSurse & LumeaJustitiei

Narcis, Neaga, intoarce, CNAIR, ciuda, dosarului, Marius, Ionita, retrage, functie