rss

Nokian Tyres aniversează 120 de ani - de la inventarea anvelopei de iarna

Pe parcursul celor 120 de ani, Nokian Tyres și-a extins activitatea la nivel global, devenind o companie cu viziune pentru viitor, cu o identitate nouă și pregătită să valorifice oportunitățile oferite de lumea aflată în continuă schimbare.

Nokian Tyres aniversează 120 de ani - de la inventarea anvelopei de iarna

„Suntem mândri de originile noastre și de moștenirea însemnată constituită din pionieratul tehnologic, înaltacalitate a produselor și spiritul Hakkapeliitta.


Fiind buni cunoscători ai condițiilor meteorologice dificile, ampromovat și facilitat de-a lungul decadelor transportul în deplină siguranță. Nu bucurăm de o bază solidă pecare ne propunem să construim împreună cu personalul nostru, clienții și partenerii noștri, o poveste desucces răsunătoare,” a declarat Hille Korhonen, președinte și CEO, Nokian Tyres.Etapele de dezvoltare ale Nokian Tyres ilustrează o poveste interesantă din istoria industriei finlandeze acauciucului. Înființată în anul 1898 sub numele de Suomen Gummitehdas Osakeyhtiö, compania produceagaloși, sigilii de cauciuc, diferite tipuri de furtunuri, bastoane de poliție și, mai târziu, pneuri pentru biciclete.


Producția anvelopelor pentru autovehicule a debutat la începutul anilor 1900, odată cu creșterea număruluide autoturisme.Pentru Nokian Tyres însă, primul succes notabil în industria anvelopelor s-a înregistrat în anul 1934, cândcompania a dezvoltat prima anvelopă de iarnă din lume, Kelirengas.Doi ani mai târziu, compania a produsprima anvelopă de iarnă Hakkapeliitta, ceea ce a oferit companiei oportunitatea de creștere și expansiune pepiața internațională. Nokian Hakkapeliitta a fost brandul lider pe piața anvelopelor de iarnă pentru mai binede 80 de ani.

Autor: AL
Sursa: Autolatest

Tags:
Nokian Tyres 120 ani, istorie Nokian Tyres, Nokian Tyres romania, comunicat presa Nokian Tyres 2018, imagini Nokian Tyres 120 ani