rss

Nokian Tyres inlocuieste sacii pentru anvelope cu unii mai ecologici, fabricati partial din biomaterial si marcati cu eticheta I’m Green

Nokian Tyres, primul producător care înlocuiește sacii pentru anvelope cu unii mai ecologici.

Nokian Tyres inlocuieste sacii pentru anvelope cu unii mai ecologici, fabricati partial din biomaterial si marcati cu eticheta I’m Green

Fabricarea în acest nou mod,realizat de producătorul de anvelope, reduce emisiile de dioxid de carbon cu până la75%, în comparație cu fabricarea sacilor din plastic virgin sau reciclat.


„Ne dorim să fim pionieri în industrie în materie de sustenabilitate.


De aceea, avem întotdeauna învedere și suntem pregătiți pentru situațiile neprevăzute care pot apărea în ciclul de viață al uneianvelope, de la materiile pentru fabricarea anvelopelor, până la reciclarea corespunzătoare aacestora.


Producerea sacilor pentru anvelope din materiale ecologice se încadrează în aceastăviziune.”, spune Marko Mäkelä, Head of Sales, Nokian Tyres, Finlanda.În urma producției de saci din plastic virgin se emiteau aproximativ 88 de tone de dioxid de carbon, întimp ce fabricarea sacilor pentru anvelope tip Green PE + LDPE, recent introduși, înseamnă doar 20.02 tone de dioxid de carbon emis. Materialele reciclate produc aproximativ 44 de tone de dioxid decarbon.


Pentru sacii de anvelope Nokian Tyres produși în Finlanda și Norvegia erau folosite anualaproximativ 40.000 kg de plastic.Eticheta „I’m Green” indică folosirea unor materii prime mai ecologice pentru fabricarea anvelopelor Cantitatea mai scăzută de emisii de dioxid de carbon este datorată proporției mai mari de materiiprime ecologice pe bază de etilenă din trestie de zahăr.


Trestia de zahăr absoarbe deja dioxidul decarbon din atmosferă în etapa de creștere, reducând astfel emisiile finale din producția de saci.Pentru caracterul lor ecologic, sacii pentru anvelope au primit eticheta „I’m Green”.Eticheta „I’m Green” este proprietatea companiei petrochimice Braskem, iar utilizarea acesteia estecontrolată și reglementată cu strictețe.


Pentru acordarea etichetei, peste 50% din materiile prime dinrețeta produsului trebuie să fie Green PE. Green PE reprezintă 55% din materiile prime folosite pentrusacii utilizați de Nokian Tyres.


CUMPARA DE AICI CELE MAI BUNE ANVELOPE DE IARNA!
Autor: AL
Sursa: Autolatest

Nokian, Tyres, inlocuieste, sacii, anvelope, unii, ecologici, fabricati, partial, biomaterial, marcati, eticheta, I’m, Green