rss

Nokian Tyres Intuitu este cel mai nou sistem de monitorizare al anvelopelor

Autovehiculele destinate uzului personal sau comercial devin
din ce în ce mai digitalizate.

Nokian Tyres Intuitu este cel mai nou sistem de monitorizare al anvelopelor

Management-ul flotei auto, diagnosticarea auto de la distanță,logistica bazată pe inteligență artificială, dezvoltarea unor autovechicule autonome șiconectate la Internet sunt doar câteva exemple ale evoluției digitale din lumea auto.


În totacest proces de digitalizare auto, anvelopele - un factor esențial în funcționarea eficientă,sigură și economică a autovehiculelor - au fost ignorate. De aceea, Nokian Tyres lanseazăsistemul digital de monitorizare Intuitu, care face posibilă colectarea datelor despre anvelopeîn timp real.


Astfel, șoferii vor avea acces la informații mult mai rapid și de mai multă liniște întimpul condusului.În calitate de veteran în industria anvelopelor speciale, Nokian Tyres face acest prim pas către unmanagement digitalizat al anvelopelor.Nokian Tyres Intuitu dotează anvelopele inteligente șisenzoriale cu o aplicație mobilă care înregistrează datele transmise de acești senzori în timp real,informând constant șoferul cu privire la date vitale, legate de presiunea și temperatura anvelopelor.


„Ne-am propus să gândim tot acest sistem în termeni de plug&play (recunoaștere automată).”, spuneToni Silfverberg, Head of Sales & Marketing, Nokian Tyres.„Pentru a avea acces la acest sistem, șoferii trebuie doar să achiziționeze un set de anvelope dotatecu senzori, să instaleze aplicația și apoi pot pleca liniștiți la drum.”, completează acesta.


Inițial, sistemul va fi disponibil pentru anvelopele destinate companiilor agricole și autoritățilorcontractante. În timp, Nokian Tyres își propune să dezvolte acest sistem pentru întreaga serie deanvelope destinate uzului comercial.


Comunicare wirelessInternet of Things (IoT) a revoluționat deja multe industrii, precum producția de asamblaj sau citireaaparatelor de telemăsurare.
Tehnologiile IoT se bazează pe senzori mici, independenți, care consumă puțină energie și careîmpreună pot crea o rețea. Ulterior, această rețea transmite utilizatorului date de identificaresenzoriale, care pot fi înregistrate în cloud.Nokian Tyres Intuitu se bazează pe senzori IoT instalați în interiorul anvelopelor.


Prima versiune aacestor senzori va transmite date legate de presiunea și temperatura anvelopelor, care vor fi stocateîn aplicația mobilă. Sistemul nu necesită nicio modificare a vehiculului în sine, ci doar un set deanvelope dotate cu senzori și un dispozitiv mobil.


De ce un sistem digital?Accesul utilizatorului la date utile în timp real prezintă numeroase beneficii pentru industriaanvelopelor premium.„Primul și cel mai evident beneficiu este calitatea zilei de lucru a utilizatorului final.”, spuneSilfverberg.

Autor: AL
Sursa: Autolatest

Tags:
Nokian Tyres Intuitu, imagini Nokian Tyres Intuitu, pret Nokian Tyres Intuitu, test Nokian Tyres Intuitu, imagini Nokian Tyres Intuitu, cum se monteaza Nokian Tyres Intuitu