rss

Noua eticheta UE pentru anvelope intra in vigoare din mai 2021

Noua etichetă UE pentru anvelope este utilă în special pentru categoria de anvelope de
iarnă, deoarece cuprinde informații referitoare la aderența pe zăpadă și gheață.

Noua eticheta UE pentru anvelope intra in vigoare  din mai 2021

Până înprezent, marcajele legate de proprietățile necesare în condițiile grele de iarnă lipseau.


Scopul etichetei anvelopelor este de a îndruma șoferii către anvelope mai eficiente dinpunct de vedere al consumului de combustibil, mai sigure și mai silențioase. Noua etichetă va intra în vigoare în luna mai a anului 2021.


Până acum, nu se putea face o distincție clară între anvelopele de iarnă proiectate pentru diferitecondiții de drum.Uniunea Europeană a convenit acum că etichetele care indică consumul de energieși caracteristicile vor fi actualizate. Noile etichete facilitează compararea modelelor de anvelope și lesunt utile mai ales cumpărătorilor online.


Conform reglementărilor anterioare, toate anvelopele pentru vehicule de pasageri și autoutilitaretrebuie să conțină un sticker care indică aderența pe carosabil umed, zgomotul la rulare și impactulasupra consumului de combustibil.


În Europa Centrală, informațiile despre aderența pe carosabil ud șizăpadă sunt esențiale pentru siguranța la volan, în timp ce în zonele nordice sunt mai importanteinformațiile despre aderența pe gheață. Până în prezent, nu au existat cerințe pentru etichete care săindice aceste două tipuri de aderență.


CUMPARA CELE MAI BUNE ANVELOPE DE LA AUTOSOFT AICI!
„În trecut, informațiile de pe eticheta anvelopelor de iarnă erau derutante pentru clienții nordici, în timpce în Europa Centrală dilema nu era atât de mare. Noul marcaj pentru aderența pe gheață va facediferența între anvelopele potrivite pentru țările nordice și alte anvelope de iarnă. Marcajul pentruaderența pe zăpadă va fi acceptat pentru anvelopele cu performanță suficient de ridicată pe zăpadăpentru iarna central-europeană.”, spune Jarmo Sunnari, Manager of Standards, Regulations and Approvals Nokian Tyres. 


Decizia de cumpărare, mai clară pentru șoferiIernile din Europa Centrală sunt în mare parte umede, iar aderența pe carosabil umed este opreocupare de bază. Și aderența ocazională pe zăpadă este importantă.Pe de altă parte, anvelopelede iarnă nordice sunt special concepute pentru gheață.„Până acum, cea mai mare problemă a fost aceea că nu toate anvelopele comercializate ca anvelopede iarnă sunt potrivite pentru toate condițiile de iarnă. Anvelopele proiectate pentru iarnacentral-europeană sunt complet diferite față de proiectate pentru iernile nordice.


Aderența pecarosabil umed și pe gheață sunt caracteristici care se exclud reciproc; consumatorul poate ajunge săachiziționeze anvelope neadecvate dacă informațiile de pe etichetă nu sunt corecte.”, adaugăSunnari.


Marcajul pentru aderența pe gheață va fi utilizat inițial numai pentru anvelopele pentru vehicule depasageri, în timp ce marcajul pentru aderența pe zăpadă este disponibil și pentru anvelopele pentrumicrobuze, camioane ușoare, camioane și autobuze.


Marcajele se bazează pe standarde șireglementări internaționale. În prezent, testul de aderență pe gheață este în curs de standardizare laOrganizația Internațională de Standardizare (ISO), iar aderența pe zăpadă se referă la reglementărileECE ale Națiunilor Unite.


La ce se referă actualizarea marcajelor?


Anvelopele pentru autoturisme și autoutilitare sunt dotate cu o etichetă UE care indicăaderența anvelopei pe carosabil ud, zgomotul la rulare și impactul asupra consumului decombustibil.


Eticheta actualizată va cuprinde informații cu privire la aderența pe gheață și zăpadă.


Noile etichete facilitează compararea modelelor de anvelope și vin în sprijinul cumpărătoriloronline.


Noua reglementare nu se aplică anvelopelor cu ținte.


Noile etichete vor fi disponibile începând cu data de 1 mai 2021.Noul design al etichetelor UE pentru anvelope. Cifrele din partea de jos indică zgomotul la rulareextern și marcajul pentru aderența pe zăpadă.
Autor: AL
Sursa: Autolatest

Tags:
eticheta anvelope 2020, noua eticheta anvelope ue 2020, anvelope eticheta descriere autosoft, imagini etichete autosoft 2020