rss

Noua Kia Sorento PHEV este singurul SUV PHEV cu 7 ani garantie pentru toate componentele

Noul model combină practicitatea supremă cu costurile de întreținere scăzute și cu o putere ridicată, sporind atractivitatea acestui SUV de segment D.

Noua Kia Sorento PHEV este singurul SUV PHEV cu 7 ani garantie pentru toate componentele

TEHNICA SORENTO PHEV


Sorento Plug-in Hybrid nu este doar modelul cu cele mai scăzute emisii din familia Sorento, dareste și cel mai puternic. Inima sistemului său de propulsie ‘turbo hybrid’ este motorul de 1.6 litriT-GDi (turbocharged gasoline direct injection), care produce 180 CP și un cuplu de 265 Nm.Propulsorul este cuplat la un pachet de baterii de înaltă capacitate lithium-ion polymer de 13.8kWh și la un motor electric puternic, care produce 66.9 kW și un cuplu de 304 Nm.Combinate, aceste componente ale sistemului de propulsie permit modelului Sorento Plug-inHybrid să producă o putere totală de 265 CP și un cuplu total de 350 Nm.


Autonomia 100% electrică a modelului Sorento Plug-in Hybrid va fi suficientă pentru a permiteșoferilor să facă majoritatea călătoriilor scurte bazându-se doar pe puterea electrică.Autonomiasa 100% electrică și emisiile CO 2 sunt în așteptarea omologării și vor fi anunțate de Kia Motors în apropierea datei de începere a comercializării a automobilului. Puterea este trimisă către cele patru roți printr-o transmisie automată cu șase trepte.


Transmisia permite ca întreaga putere a motoarelor termic și electric să fie transferată în paralel, cu pierderiminime de energie. Rezultatul este un răspuns imediat al accelerației la orice viteză și acces direct la puterea oferită de baterie la viteze ridicate.
Inovațiile aduse sistemului de propulsie fac ca Sorento Plug-in Hybrid să fie cel mai avansat șieficient PHEV Kia până în acest moment. Noul model reprezintă prima utilizare de către Kia aunui sistem independent de răcire pe apă a pachetului de baterii într-o versiune PHEV,asigurând un management și o eficiență termică optimă pentru pachetul de baterii de înaltătensiune.


Pentru motorul electric de 66.9 kW, rotorul beneficiază de un nou proces de laminareîn două etape pentru a reduce zgomotul și nivelul de vibrații.Motorul termic beneficiază de ultimele inovații ‘Smartstream’ ale Kia, incluzând tehnologia CVVD (Continuously Variable Valve Duration), care controlează durata de deschidere șiînchidere a supapelor de admisie, în funcție de condițiile de rulare.Aceasta permite motorului să opereze în diferite cicluri de combustie, optimizând perfect performanța motorului și eficiența consumului de combustibil.


Vânzările încep în 2021, cu garanția Kia de 7 ani, 150.000 km inclusăNoul Sorento Plug-in Hybrid va fi construit pentru Europa și multe alte piețe la fabrica Hwasungdin Coreea de Sud.


Vânzările în Europa sunt planificate pentru începutul anului 2021.


Fiecare model vândut în Europa va dispune de garanția unică Kia de 7 ani, 150.000 kilometri oferită standard, extinsă pentru a acoperi pachetul de baterii și motorul electric.

Autor: AL
Sursa: Autolatest

Tags:
imagini Kia Sorento PHEV, test Kia Sorento PHEV, motoare electrice Kia Sorento PHEV, cutie at6 clasica Kia Sorento PHEV, garantie 7 ani Kia Sorento PHEV, garantie Kia Sorento PHEV acumulatori, pret Kia Sorento PHEV, review Kia Sorento PHEV, 0-100 km/h Kia Sorento PHEV