rss

Noua masina Toyota i-Road Ha:Mo pune gand rau mijloacelor de transport in comun

Toyota a prezentat un proiect de vehicul urban care trebuie sa inlocuiasca mijloacele de transport in comun in marile orase.

Noua masina Toyota i-Road Ha:Mo pune gand rau mijloacelor de transport in comun

Noua masina se adreseaza celor care nu doresc sa mearga in orasele aglomerate cu masina proprie pentru ca aceasta fie consuma prea mult combustibil fie pentru ca trebuie sa plateasca o taxa de intrare in centrul orasului.


Solutia celor de la Toyota se numeste i-Road Ha:Mo si este de fapt o masina full electrica cu trei roti care se adreseaza celor care urasc sa mearga la munca cu mijloacele de transport in comun de cele mai multe ori extrem de aglomerate.
De exemplu intr-un oras din Franta modelul Toyota i-Road Ha:Mo se poate inchiria pentru 15 minute cu doar 3 euro sau pentru 5 euro pentru o jumatate de ora.
Cand ne-am terminat cursa parcam masina intr-un loc special amenajat unde se incarca acumulatorii pentru urmatorii soferi.


Aici trebuie sa tinem cont de faptul ca in orase mari precum este Parisul sau Amsterdamul un bilet pentru tramvai costa in medie 5 euro, moment cand masina celor de la Toyota devine cu adevarat o salvare pentru cei care nu suporta autobuzele traditionale.

Autor: AL
Sursa: Autolatest

Tags:
toyota Ha:Mo, imagini toyota iroadHa:Mo, date tehnice toyota iroad Ha:Mo, costuri toyota Ha:Mom, 0-100 km/h toyota Ha:Mo, autonomie baterie toyota Ha:Mo, ratb vs toyota Ha:Mo