rss

Noul Cod Rutier 2012 aduce sanctiuni de maxim 7.000 RON pentru soferi! Comportament agresiv, examen psihologic, nedeclararea vanzarii masinii

Odata cu lansarea noii taxe de mediu de la 1 ianuarie 2012 intra in vigoare si noul Cod Rutier 2012.

Noul Cod Rutier 2012 aduce sanctiuni de maxim 7.000 RON pentru soferi! Comportament agresiv, examen psihologic, nedeclararea vanzarii masinii

Acesta devine pentru prima data un instrument punitiv al Politie impotriva celor care savarsesc ilegalitati in spatele volanului. 

Daca pana acum baietii de bani gata aveau toate sansele sa conduca sub influenta alcoolului masini puternice intr-ul stil extrem de agresiv incepand cu anul viitor Politia are componeneta legala de a sanctiona aceste neregularitati. 

Pe aceasta cale echipa Autolatest doreste sa anunte sustinerea noului Cod Rutier 2012 pentru ca este necesar ca siguranta in trafic sa creasca in comparatie cu anii precedenti. 

Singura solutie a organelor abilitate in combaterea comportamentului agresiv la volan este o sanctionare extrem de dureroasa a celor care, conduc imprudent si de ce nu extrem de periculos( vezi cele mai bune exemple in orase precum Bucuresti, Timisoara sau Constanta). 

Vânzarea unei masini trebuie declarată în termen de 3 zile 

În cazul vânzării unui autovehicul, fostul proprietar este obligat s-o declare în termen de trei zile. În cazul nerespectării legii, el riscă o sancţiune de la 9 la 20 de puncte, adică până la 1400 de lei amendă. Dacă noul proprietar nu solicită înscrierea acesteia în termen de 15 zile, acesta va fi amendat cu până la 20 de puncte. 

Ai baut devii pieton! Scade alcoolemia permisa la volan in 2012! 

O veste proastă şi pentru şoferii care urcă băuţi la volan. Alcoolemia permisă în sânge scade de la 0,80%, la 0,50%. Asta înseamnă că valoarea alcoolemiei la etilotest va scădea de la 0,40 la 0,25 g/l în aerul expirat. 

O altă modificare ce poate provoca unele controverse este aceea care permite poliţistului să-l trimită pe şofer să-şi facă o analiză medicală şi chiar psihologică. Asta în cazul în care şoferul a fost prins beat la volan, dacă a depăşit viteza maximă legală cu mai mult de 60 de kilometri pe oră sau dacă a fost sancţionat de două ori în doi ani pentru conducere agresivă. Aceasta reglementare este bine de aplicat si celor care au o varsta inaintata si nu se adapteaza conditiilor din trafic. 

Se introduce reglementarea pentru Comportamentul Agresiv la Volan! 

Codul Rutier 2012 introduce noţiunea de "comportament agresiv" la volan. Deplasarea succesivă de pe o bandă de circulaţie pe alta pentru depăşirea maşinilor, întoarcerea prin folosirea frânei de mână, pornirea de pe loc prin demararea excesivă sau apropierea prea mare de maşina vecină în trafic, frânarea bruscă sau claxonatul abuziv, toate vor fi încadrate la „comportament agresiv” şi pot duce la suspendarea permisului până la 60 de zile.

Imprumutul unei masini se plateste! 

În fine, altă modificare controversată este cea care prevede că dacă împrumuţi maşina unui şofer obosit poţi răspunde penal. 

Citeste mai multe despre noul Cod Rutier 2012 AICI!

Autor: AL
Sursa: Autolatest

Noul, Rutier, 2012, aduce, sanctiuni, maxim, 7000, soferi, Comportament, agresiv, examen, psihologic, nedeclararea, vanzarii, masinii