rss

Noul cod rutier 2013 are amenzi mai mari de 2.000 euro pentru soferii din Romania

Astazi Guvernul a adoptat ordonanta care modfica Codul Rutier 2013.

Noul cod rutier 2013 are amenzi mai mari de 2.000 euro pentru soferii din Romania

Ministrul Afacerilor Interne a spus că aceste sancţiuni sunt între prevederile finale incluse în proiectul noului cod rutier, care va fi promovat sub forma unei ordonanţe de urgenţă şi adoptat miercuri (2.10.2013) în sedinţa de Guvern.


Ministrul Radu Stroe a declarat la finalul unei sedinţe a liderilor PNL, că s-a optat, ca decizie politică, pentru promovarea noului cod rutier prin ordonanţă de urgenţă a Guvernului. El a menţionat că până miercuri (2.10.2013) se vor mai opera modificări la proiectul de act normativ.


În forma revizuită a proiectului au mai fost prevăzute între 51 şi 200 de puncte amendă, plus suspendarea carnetului pentru un an. Conform acestei forme a proiectului, nerespectarea semnificaţiei culorii roşii a semaforului va fi sancţionată gradual, în funcţie de gravitatea consecinţelor, începând cu suspendarea carnetului pentru 60 de zile şi de la 6 la 8 puncte amendă.


Asadar, daca conduceti o masina veche trebuie sa stiti ca daca incalcati regulile de circulatie incepand cu aceasta saptamana amenda poate sa coste chiar mai mult decat masina personala.
Autor: AL
Sursa: Autolatest

Tags:
cod rutier 2013, reglementari cod rutier 2013, suspendare permis 2013, nu platesti amenda permis suspendat, baze date anaf politie rutiera, probleme pentru soferi, pierdere permis auto 4 ani, suspendare permis auto 3-4 ani, influenta alcool anulare permis