rss

Noul Ford Mustang 2016 are un motor 2.3 EcoBoost care a echipat dubitele Transit si berlina Scorpio in anii 80

Ford Mustang este o masina sport de succes care se vinde acum si in Europa.

Noul Ford Mustang 2016 are un motor 2.3 EcoBoost care a echipat dubitele Transit si berlina Scorpio in anii 80

Toate bune si frumoase insa cand ne uitam la componenta tehnica nu putem sa nu obervam faptul ca masina americanilor are o gama de motorizari extrem de ciudata.


In primul rand motorul pe benzina V8 de cinci litri este SINGURA motorizare recomndat de echipa Autolatest pentru ca este un motor V8 de top care este construit in uzinele Ford din SUA.Motorizarea MICA de 2.3 litri cu 4 cilindri este de fapt un motor care implineste acum 30 de ani pentru ca a fost conceput in anii 80 de catre Ford si Cosworth pentru a echipa modelul Ford Scorpio pentru piata din Europa.


Motorul de 2.3 litri si 147 CP a fost unul extrem de reusit pentru ca avea performante aproape la nivelul marelui V6 de 3.0 litri construit in Germania, insa si un consum de benzina mult mai mic.
Acum in anul 2016 Ford comercializeaza noul Mustang cu motorul 2.3 EcoBoost care este de fapt VECHIUL motor Ford din anii 80 care a primit o supraalimentare traditionala si un sistem de injectie directa. 


De fapt acest motor nu este comercializat pe masinile Ford in SUA pentru ca exista conform clientilor probleme la capitolul fiabilitate. Mai mult decat atat Car And Driver au spus ca noul motor 2.3 EcoBoost nu se edica la nivelul asteptat atat la capitolul performante cat si in special la capitolul consum. Americanii spun ca motorul cu 4 cilindri CONSUMA IN REALITATE MAI MULT DECAT marele V8 de cinci litri aspirat.Supriza cea mare este si ca motorul Ford european care se construieste intr-o fabrica din Spania a echipat si utilitarele Ford Transit si Ford Ranger pana acum ceva vreme.


De fapt aici putem spune ca in ciuda promovarii de catre Ford a noului 2.3 EcoBoost drept un motor performant si de ce nu PREMIUM, nu avem de fata decat un motor clasic realizat pentru masinile anilor 80 si utilitarele anilor 2000.


Recomandarea noastra este sa cumparati un Mustang DOAR cu motorul V8 pe benzina, sau chiar o sportiva europeana care cu siguranta are o motorizare de generatie NOUA.Vezi motorul Cosworth AICI!


Ford Transit 2.3 AICI!

Autor: AL
Sursa: Autolatest

Tags:
2.3 ecoboost transit, motor 2.3 ecoboost fabricat spania, 2.3 ecoboost vs v8, probleme calitate ford mustang, ford mustang flacari, probleme ford mustang, mustang nitro flames, foc ford mustang, probleme tehnice ford mustang, pericol de foc mustang