rss

O camera fixa radar a facut in 15 ani de existenta peste 1 miliard de euro profit

In anul 2003 a fost inaugurata o camera video de tipul radar pe o sosea importanta din Franta.

O camera fixa radar a facut in 15 ani de existenta peste 1 miliard de euro profit

Acum statul francez a spus ca au trecut 15 ani din momentul introducerii sale in uz, in tot acest timp celebra camera a facut un profit de peste 1 miliard de euro.


Cei care coordoneaza acest sistem spun ca anul viitor aceasta camera pentru amendarea soferilor in trafic poate ajunge la un profit de peste 1.26 miliarde de euro.
In Romania Politia Rutiera vaneaza soferii care merg cu o viteza prea mare fata de cea legala pe tronsonul de drum, solutie extrem de greoaie si usor de atacat in instanta.


Pentru a reduce vitezele de peste 130 de km/h pe autostrazile din Romania trebuie montate aceste camere fixe care trebuie construite cum sunt cele din Austria care sunt capabile a calcula viteza medie a soferilor pe un tronson de drum cu o anumita limita de viteza.Pe scurt soferii trec prin dreptul camerei video cu radar unde sunt inregistrati, iar peste 50 de km este montata alta camera video tot cu radar care este capabila a calcula viteza medie a fiecarei masini pe cei 50 de km de autostrada. Daca viteza medie este mai mare atunci sistemul trimite automat amenda soferului vitezoman.
Constatarea este extrem de grea in instanta, acesta fiind si motivul pentru care majoritatea statelor din UE au aceste camere video cu radar pentru a reduce intereactionarea Politiei cu soferii in trafic.


Cu cei peste 1 miliard de euro stransi de autoritati urmeza sa fie construit un spital la cel mai inalt nivel tehnologic!

Autor: AL
Sursa: Autolatest

Tags:
camere video radar, sosea cu radar romania, politie radar fix, contestare radar video fix, amenda radar fix viteza medie, soferi vitezomani, amenda mare soferi vitezomani