rss

Opel Ampera este prezent la EV 2012

Revoluţionarul Opel Ampera, primul automobil electric în Europa pentru condusul zilnic fără emisii de CO2 şi o autonomie de mai mult de 500 km va fi expus la EV Show 2012.

Opel Ampera este prezent la EV 2012

EV Show 2012 este prima expoziţie din România dedicată exclusiv vehiculelor electrice şi hibride şi poate fi vizitată joi, 4 octombrie începând cu ora 13 în Dealul Mitropoliei.


Expoziţia se va desfăşura în paralel cu activităţile conferinţei internaţionale EV2012 ce va prezenta iniţiativele specifice în domeniul mobilităţii electrice, tendinţele şi evoluţiile tehnologiei din întreaga lume.


Organizatorii evenimentului, Icpe , AVER – Asociaţia pentru promovarea Vehiculelor Electrice în România , SSIcpe şi Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti , consideră că pentru mulţi oameni, inclusiv pentru cei cu posibilităţi financiare, vehiculul electric este încă un produs SF iar aproprierea lui de utilizatorul potențial, prin expunerea într-un mediu familiar la ”EV Show 2012”,   va duce cu siguranţă la depăşirea barierelor.


În anul 2001, Icpe a organizat prima conferinţă ştiinţifică – EV cu tema „TENDINŢE EUROPENE ÎN TRACŢIUNEA ELECTRICĂ URBANĂ – Automobilul electric – Realităţi. Mentalităţi.


Deziderate” și a fost urmată de alte opt ediții care au trezit interesul specialiștilor, mediului academic dar și mediului de afaceri și comunităților locale. Evenimentul din acest an îşi propune să depăşească graniţele unei conferinţe ştiinţifice clasice fiind însoţită de organizarea expo-show-ului cu vehicule electrice adresat publicului larg – urmând a evolua, de la ediţie la ediţie, odată cu domeniul mobilităţii electrice.


În cadrul EV-2012  sunt programate şi o serie de evenimente social-culturale cum ar fi: concursul de desene cu tema „Automobilul electric – maşina viitorului” pentru copiii preşcolari organizat împreună cu Ministerul Educației dar şi un parteneriat cu Muzeul Tehnic Român ce va expune primul automobil electric care a circulat în România în anul 1910.


”Oamenii cred ceea ce văd”, de aceea suntem convişi că evenimentul va atinge obiectivele sociale şi economice propuse: conştientizarea problemelor legate de poluare, educarea şi implicarea diferitelor categorii de public, convingerea mediului de afaceri de necesitatea promovării tehnologiilor pentru dezvoltare durabilă, dezvoltarea infrastructurii pentru vehicule electrice, conturarea unei pieţe a vehiculelor electrice în România. Autor: AL
Sursa: Autolatest

Tags:
ev 212, opel ampera, dibas, opel dibas, conferinta ev 2012, opel dibas