rss

Oprescu vrea sa asfalteze toate strazile cu pamant din Bucuresti

Primarul Sorin Oprescu a declarat ca pana in anul 2015 nu vrea sa mai existe strazi de pamant in Bucuresti.

Oprescu vrea sa asfalteze toate strazile cu pamant din Bucuresti

Edilul a prezentat situatia celor 24 de strazi de pamant din Cartierul Ghencea preluate de la Primaria Sectorului 5, care construise deja pe 13 dintre ele reteaua de apa si canal.


Lucrarile pe aceste strazi au fost incepute de Primaria Municipiului Bucuresti (PMB) la sfarsitul lunii iulie 2013, informeaza institutia.


De atunci, 13 strazi au fost finalizate, fiind dotate cu sistem rutier, inclusiv trotuare. Pe inca cinci strazi a fost construita reteaua de apa si canalizare si a fost turnat provizoriu asfalt, pentru a putea fi practicabile pe timpul iernii, urmand ca, de indata ce vremea o va permite, sa fie realizat si sistemul rutier.


Totodata, in primavara vor incepe lucrarile si pe restul strazilor.Potrivit primariei, costul lucrarilor executate pana in prezent este de 13 milioane de lei.Primaria Municipiului Bucuresti a mai reabilitat peste 213 strazi care nu aveau apa si canal, din 2008 pana in prezent. Potrivit PMB, la sfarsitul anului 2008, 23 la suta din numarul total de strazi nu aveau apa si canal, aproximativ 4,5 la suta din locuitorii Bucurestiului fiind afectati.


Pana in noiembrie anul acesta, au fost finalizate lucrarile la retelele de apa si canal in mai multe cartiere vechi ale Capitalei, care aveau un grad de acoperire a acestor servicii de numai 45 - 50 la suta, si anume Vatra Noua, Chitila Triaj, Straulesti, Baneasa (Sectorul 1), Andronache, Ion Creanga (Sectorul 2), Olimpia (Sectorul 3), Progresului si Aparatorii Patriei (Sectorul 4) si cartierul Giulesti Sarbi (Sectorul 6).

Autor: AL
Sursa: Autolatest @ Hotnews

Tags:
sorin oprescu circulatie bucuresti, primarie bucuresti strazi bucuresti, unde se asfalteaza, strazi pamant bucuresti, oprescu trafic capitala 2013