rss

Politia Romana poate invata de la Politia din Grecia! Parchezi neregulamentar masina ramane fara placute de inmatriculare

Politia din Grecia a ajuns la un nivel al tolerantei pentru soferii nesimtiti grei de inchipuit in Romania.

Politia Romana poate invata de la Politia din Grecia! Parchezi neregulamentar masina ramane fara placute de inmatriculare

In timp ce politisii din Romania se plang ca nu au cadru legislativ referitor la masinile parcate ilegal pe treceri de pietoni, coltul intersectiei, locuri de resedinta sau chiar pe cele de handicap, in Grecia politia a remediat aceasta problema repede.


Daca pachezi ilegal masina ramai fara placute de inmatriculare, adica nu mai poti pleca cu masina de pe loc pana cand nu gaseste pe jos sau cu un taxi cea mai apropiata sectie de politie unde platesti 40 sau 150 de euro.
Daca nu platesti suma afisata oficial placutele raman la Politie fara ca masina sa se mai deplaseze. Daca pleci cu masina fara placute de inmatriculare poti face inchisoare chiar si 6 luni!


Daca nu platesti amenda politia urmeaza sa-ti ridice masina de pe locul nepermis in maxim 24 de ore moment in care platesti extra 1.200 euro fara discutii!
Aceasta este o solutie eleganta de a ataca cocalarii din toate orasele din Romania care parcheaza ca regii chiar si pe doua locuri de handicap!


VEZI CE ZICE AMBASADA ROMANIEI LA ATENA:


Consulatul General al României la Salonic ne avertizează şi că şoferii pot rămâne fără permis şi fără plăcuţele de înmatriculare, dacă trec pe roşu, dacă nu respecta indicatorul “STOP” sau dacă fac manevre periculoase. Pentru aceste greşeli, amendă ajunge la 700 de euro. Dacă lăsaţi maşina în locuri unde e interzisă parcarea, vi se ridică permisul şi primiţi o amendă între 40 şi 150 de euro.Staționarea - parcarea ilegală se sancţionează cu amendă de 40-150 euro, după caz, și ridicarea permisului de conducere, precum şi a plăcuțelor şi a certificatului de înmatriculare ale vehiculului timp de 10 zile.


Blocarea rampelor de trecere destinate persoanelor cu handicap sau parcarea în locuri destinate persoanelor cu handicap se sancționează cu ridicarea pe loc a permisului de conducere, precum şi a plăcuțelor şi a certificatului de înmatriculare ale vehiculului timp de 60 de zile.


Aruncarea pe geam, ȋn timpul mersului, de obiecte sau substanțe care poluează sau pot provoca un incendiu sau accident, inclusiv țigările, se sancționează cu ridicarea pe loc a permisului de conducere, precum şi a plăcuțelor şi a certificatului de înmatriculare ale vehiculului timp de 60 de zile.


Plata a jumătate din cuantumul amenzii în termen de 10 zile a fost abrogată. Amenda se plătește în termen de 15 zile la Poșta Elenă sau la sediul primăriei pe raza căreia se află secția de poliție rutieră care aplică amenda.


Poate doar asa mai invata si Politia Nationala si Politia Locala modalitati elegante de a stopa nesimtirea din Romania!Autor: AL
Sursa: Autolatest

Tags:
parcare ilegala grecia, problema parcare ilegala bucuresti, problema parcare ilegala sector 6, politie sector 4 parcari, amenda grecia soferi, unde parchez legal insula grecia