rss

Porsche vrea 200 de milioane de euro de la Audi AG pentru motorul V6 TDI pe gama Cayenne

Porsche forteaza brand-ul Audi din cadrul concernului VW AG sa-i plateasca o suma imensa de bani.

Porsche vrea 200 de milioane de euro de la Audi AG pentru motorul V6 TDI pe gama Cayenne

De vina este motorul V6 TDI care echipeaza si in prezent modelul Cayenne Diesel, motor despre care Porsche NU STIA ca are un soft setat sa insele emisiile de noxe.In total au fost retrase de pe piata din SUA peste 80.000 de modele Cayenne V6 TDI si banii au fost restituiti clientilor pentru ca EPA a decis ca marca in cauza se vede vinovata pentru ca a inselat clientul insa si normele de poluare americane.


Acum Porsche vrea 200 de milioane de euro de la Audi pentru ca Audi a produs si vandut motorul celor de la Porsche AG faca ca acestia sa stie de problemele cu emisiile de noxe.Surpriza cea mare este aceea ca atat Audi cat si Porsche fac parte din aceelasi grup VW AG, deci batalia este una relativ interna.


In Europa nici un model Porsche Cayenne V6 TDI nu a fost retras de pe piata pentru ca legile din UE nu sunt la fel de drastice precum cele din SUA.
sAutor: AL
Sursa: Autolatest

Tags:
probleme Porsche Cayenne V6 TDI, emisii Porsche Cayenne V6 TDI, porsche vrea bani de la audi, audi vs porsche, dieselgate v6 tdi, porsche dieselgate problems, noxe Porsche Cayenne V6 TDI