rss

Poti preveni o pana de cauciuc? Ce zic specialistii industriei auto

A face pana la masina este un lucru de care se teme orice sofer, din pacate, de multe ori lucru inevitabil din cauza infrastructurii din Romania.

Poti preveni o pana de cauciuc? Ce zic specialistii industriei auto

Din fericire, daca urmezi pasii potriviti vei puteaminimiza impactul unei pene sau chiar sa reduci posibilitatea de a face una.Iata cativa dintre ei:


Probabilitatea de a avea pana la masina cu anvelopele intretinute corespunzator sunt mult mai mici,de aceea preventia este primul lucru pe care trebuie il faci pentru a evita o astfel de intamplare.Sfaturile de prevenire te pot ajuta sa eviti o ruptura sau dezumflare a anvelopei atunci cand conduci,de aceea verifica frecvent presiunea anvelopelor la un service auto, sau foloseste un senzor demonitorizare a presiunii, ce te va informa continuu de nivelul de aer prezent in anvelopele masinii.


Asigura-te ca presiunea este cea corecta si corespunde cerintelor de presiune recomandate deproducatorul anvelopelor.


De asemenea, inspecteaza anvelopele in mod regulat de taieturi, bule, fisuri, perforatii si alte avarii.Daca aceste probleme exista ar trebui rezolvate imediat de catre un mecanic auto.


Nu uita ca anvelopele din fata se degradeaza mai repede decat cele din spate. La urma urmei,anvelopele din fata suporta mai multa greutate si mai mult stres din cauza directiei si franarii.Rotirea anvelopelor te poate ajuta sa mentii uzura egala pe toate cele patru anvelope.Chiar si cu rotirea, anvelopele se uzeaza in timp si nu mai pot fi folosite fara sa fie periculoase.Cumpararea anvelopelor noi atunci cand este necesar te poate scuti de o posibila pana si un posibilaccident.


Pentru a afla gradul de uzura, priveste bara de uzura a anvelopelor de pe mijlocul benzii derulare si daca sunt la acelasi nivel, este timpul sa le inlocuiesti cu unele noi. In acelasi timp acorda atentie si semnalelor de avertizare pe care le emite masina, daca simti vibratiiin timp ce conduci sau zgomote ciudate, e posibil sa fie o problema cu anvelopele.


Daca observioricare din aceste semne, mergi imediat la un specialist in anvelope. Exista, de asemenea, sitehnologii care ne ajuta atunci cand avem o pana de cauciuc, si acestea ar fi tehnologia prezenta pe anvelopele runflat


Tehnologia runflat este disponibila pentru vehicule de inalta calitate, precum BMW si Mercedes-Benz, si este produsa de companii majore de anvelope, cum ar fi Bridgestone si Goodyear. Singuruldezavantaj al anvelopelor runflat este pretul mai mare al reparatiei sau inlocuirii.Tehnologia este autoportanta sau de auto-sigilare, permitand soferilor sa continue deplasarea pe viteze redusepentru o distanta limitata pana la cel mai apropiat service auto. Aceasta tehnologie este maiintegrata in sistemul vehiculului, incluzand senzori si alte ajutoare pentru sofer.


Pe de alta parte, sigilarea este o tehnologie in care este introdus un gel lichid sau un compus prinvalva anvelopei. Apoi, compusul lichid se raspandeste pe toata anvelopa si ocupa spatiile de scurgeri.Devine o bariera mentinand presiunea in anvelope. Acest lucru va oferi doar un timp de deflatie mailung, permitandu-ti sa mergi la cea mai apropiata benzinarie sau service auto.


Aceasta este oalternativa mai ieftina.Sfaturile noastre te pot ajuta sa eviti o pana de cauciuc dar si sa iti pastrezi in conditii optimeanvelopele mai mult timp.


Autor: AL
Sursa: Autolatest

Tags:
pana auto, pana roata masina, unde fac pana cauciuc bucuresti, service roti bucuresti, autosoft pana roata, pana bmw runflat