rss

Prezentare noul Renault-ul Kerax! Kerax 6x6 412 dCI

Cel mai important constructor de camioane francez, Renault Trucks, a pornit la drum pe data de 2 aprilie, camioanele marcii Renault vor parcurge aproximativ 20.000 de km trecand prin 15 tari.

Prezentare noul Renault-ul Kerax! Kerax 6x6 412 dCI

Aceasta expeditie reprezinta o reeditare a vechiului traseu al matasii si nu in ultimul rand o demonstratie de forta al unuia dintre cei mai puternici constructori de camioane. 


Saptamana aceasta caravana Renault Trucks a poposit si in Romania, cele cinci camioane Renault Kerax deosebit de performante si echipate corespunzator unui asemenea rally-raid , fiind punctul atractiei al evenimentului. 


Cele cinci echipaje vor parcurge aceasta distanta traversand numai putin de 15 tari, dupa Romania, Reanault-urile vor traversa Turcia, Iran, Turkmenistan, Uzbekistan, Kazahstan, Kirghistan, Mongolia Inferioara si se vor opri in capitala Chinei, Beijing. Din Turcia celor cinci echipaje li se vor alatura inca trei, caravana marindu-se la opt vehicule.


Expeditia Drumul Matasii este integrata in programul oficial al anului Frantei in China. Cat despre drumul matasii trebuie mentionat ca acesta a fost deschis in secolul al II-lea dC de catre generalul chinez Zhang Qian, care a fost trimis de imparatul dinastiei Han cu misiunea de a stabili schimburi culturale intre Orient si Vest. 


Primul european care a relatat despre drumul matasii a fost Marco Polo, acesta parasind Venetia in anul 1271 la varsta de 17 ani, iar exact dupa 17 ani s-a reintors pentru a descrie aventura sa orientala. 


Expeditia Drumul Matasii este realizata de camioane Renault de tipul Kerax 420 6x6, acestea dispunand de o motorizare diesel dCI de 412 CP si un cuplu motor de 1870 de Nm. Pentru a depasi in siguranta suprafetele foarte variate si greu de parcurs, Kerax are o garda la sol marita la 340 mm, iar arcurile sunt de tipul semi eliptice fiecare roata dispunand de patru amortizoare.


 Din doatarea acestora nu lipseste sistemul de navigatie prin satelit de tipul GPS. 

Autor: AL
Sursa: Autolatest

Prezentare, noul, Renault-ul, Kerax, Kerax,