rss

Primul autobuz robot din lume circulă cu anvelope Nokian Hakkapeliitta

Anvelopele de iarnă Nokian Hakkapeliitta utilizate pentru acest autobuz garantează că pasagerii sunt în siguranță și se simt confortabil, chiar și în condiții extreme.

Primul autobuz robot din lume circulă cu anvelope Nokian Hakkapeliitta

Până în prezent, condițiile meteo dificile au împiedicat funcționarea autovehiculelor autonome,deoarece acestea au fost dezvoltate și testate în condiții de vreme caldă.


Gacha utilizează otehnologie de direcție complet nouă, care a fost testată pentru a funcționa în condițiile arctice dinLaponia. Acest lucru îi conferă un avantaj competitiv unic față de alte soluții autonome. Autobuzulelegant Gacha este un vehicul revoluționar de generație viitoare, dezvoltat de Sensible 4 din Finlandași MUJI din Japonia.


„Am vrut să dezvoltăm un autobuz autonom care să fie fiabil chiar și în cele mai nefavorabile condițiimeteo. Condițiile dificile sunt foarte solicitante pentru interfața dintre vehicul și drum. De aceea,anvelopele de iarnă Nokian Hakkapeliitta au fost o alegere naturală pentru noi și completează perfectsistemul nostru.”, spune Harri Santamala, director executiv al Sensible 4.


Dezvoltate pentru condiții extreme, anvelopele Nokian Hakkapeliitta au fost realizate în decenii deexperiență în condiții dificile și variate. Acestea au fost create pentru condusul în zonele unde seîntâlnesc frecvent schimbări bruște ale vremii.Siguranța anvelopelor de iarnă este perfecționată înzăpadă, gheață și zloată la White Hell, cel mai mare centru de testare din lume pentru anvelopele deiarnă. Cele peste 200 de zile de îngheț pe an oferă condiții exigente, dar excelente pentru testarea șidezvoltarea celor mai sigure anvelope de iarnă din lume.


Vehiculele robotizate necesită anvelope de ultimă generațieAnvelopa este singurul punct de contact al autovehiculului cu șoseaua, ceea ce o face să fie un factorimportant de siguranță, chiar și pentru autoturismele autonome.


Conform unui studiu recent solicitatde Nokian Tyres în Europa, aproape 60% dintre șoferi consideră că anvelopele de iarnă reprezintăcel mai important accesoriu pentru siguranța mașinii. Ce tipuri de anvelope vor necesita vehiculeleviitorului?„În industria automobilelor se vor întâmpla multe în viitorul apropiat.


Tehnologia traficului se dezvoltăși autovehiculele robotizate autonome vor fi la ordinea zilei. Sistemele de comandă ale acestorautovehicule autonome necesită anvelope de ultimă generație și date versatile privind funcționareaacestora, pentru un condus proactiv și sigur în orice condiții.


Dezvoltarea de noi tipuri de servicii șitehnologii pentru anvelope inteligente ne permite să satisfacem nevoile în schimbare ale traficului șiclienților viitorului”, declară Jukka Kasi, SVP, Produse & Tehnologii al Nokian Tyres.
Autor: AL
Sursa: Autolatest

Tags:
Nokian Hakkapeliitta 2019, camion Nokian Hakkapeliitta, camion electric Nokian Hakkapeliitta, anvelope camion Nokian Hakkapeliitta