rss

Primul Test Drive din istorie cu noua Tesla Model 3 2017! Vezi cum arata si Tesla Gigafactory

Colegii de la MotorTrend au avut onoarea de a testa in premiera pentru prima data noua masina a celor de la Tesla Motors.

Primul Test Drive din istorie cu noua Tesla Model 3 2017! Vezi cum arata si Tesla Gigafactory

Pe langa faptul ca acestia au avut acces in noua uzina Tesla Gigafactry care produce celebrul acumulator care se monteaza pe toate masinile Tesla, acestia au testat si noul model 3 care urmeaza sa fie prezentat clientilor in vara care urmeaza.


CE ESTE O TESLA 3?
La aceasta intrebare cu siguranta vor raspunde fara probleme cei peste 400.000 de clienti care deja au dat un avans pentru achizitia masinii in toate tarile unde aceasta se comercializeaza.


Modelul 3 al celor de la Tesla este prima masina full electrica marca Tesla care are un pret de pornire de 35.000 dolari, adica cam cat costa in Europa un VW Golf diesel cu un nivel de echipare bun.
Tesla Model 3 este capabil inca de la versiunea de baza sa ofere performante uluitoare pentru o masina electrica la acest nivel de pret, adica ajunge la 100 de km/h in doar 5.9 secunde si dezvolta o putere maxima de 221 CP si 330 Nm pe puntea fata si 235 CP si 430 Nm pe puntea fata.


Adica in total Tesla Model 3 va avea o putere maxima cumulata de 456 CP si 760 Nm.Surse din cadrul Tesla spun ca modelul de baza are un acumulator de 55 Kw care permite masinii sa atinga cu o singura incarcare o distanta de 350 Km, insa daca optam pentru un acumulator mai mare de 70-80 kw masina poate merge chiar si 420 km cu o singura incarcare.
Anvelopele masinii sunt de mari dimensiuni pentru ca motorul electric ofera performante de top, masina avand nevoie de stabilitate si capacitate de franare.Tesla Motors a ales pe masina de fata o echipare Michelin Pilot Super Sports de 235/35ZR20 inch fata si 275/30ZR20 spate.

CARE ESTE CONCURENTA SA REALA?


La acest capitol Tesla Motors nu are nici un fel de concurnta pentru simplu fapt ca toti cei care sunt acum in top 10 cei mai importanti constructori de autombile nu au o masina care macar sa se apropie ca performante de acest Model 3.
Fie ca vorbil de General Motors, Ford, VW sau Aliana Nissan-Renault in prezent nu exista nici o masina capabila cu acest model de fata.


Socul cel mai mare este acela ca Tesla vinde noul Model 3 cu 35.000 de dolari sau 32.000 euro, pret imposibil de atins de nici un alt concurente din lume.


De vina este noua uzina Tesla Gigafactory care, in momentul cand este finalizata urmeaza sa produca mai multi acumulatori intr-un singur loc decat toate firmele concurente din lume.
Acest detaliu permite celor de la Tesla sa ofere un Model 3 atat de ieftin, sursele afirmand ca americanii se pregatesc sa lanseze si o masina de oras cu un pret sub 20.000 dolari care merge peste 300 de km.


Surpiza celor care detin o masina Tesla este ca incarcarea sa este GRATUITA pe toata viata masinii in statiile Tesla din toata lumea.Autor: AL
Sursa: Autolatest & MotorTrend

Tags:
tesla model 3 2017, test drive tesla model 3 2017, drive test tesla model 3 2017, review tesla model 3 2017, inside tesla gigafactory, best battery factory in the world, inside tesla model 3, autonomie tesla model 3, pret tesla model 3, optionale tesla model 3, tesla s vs tesla model 3