rss

PSA (Peugeot-Citroen) a anuntat finalizarea achiziției mărcilor Opel și Vauxhall

Noua entitate poziționează Grupul PSA pe al doilea loc în Europa, cu o cotă de piață de 17% obținută în prima jumătate a anului 2017

PSA (Peugeot-Citroen) a anuntat finalizarea achiziției mărcilor Opel și Vauxhall

Grupul PSA anunță încheierea achiziției filialelor Opel și Vauxhall ale General Motors, un proiect care afost semnat pe 6 martie 2017.


Împreună cu Opel și Vauxhall, Grupul PSA devine al doilea cel mai important producător de mașini dinEuropa, cu o cotă de piață de 17% în prima jumătate a anului. Bazându-se pe această tranzacție și având,acum, cinci mărci auto complementare și bine poziționate, Grupul PSA își va consolida prezența pe celemai importante piețe europene și acest lucru va costitui baza unei creșteri profitablile în toată lumea.Începând din luna august, Opel și Vauxhall se dedică construirii unui plan stategic cu ajutorul Grupului PSA, cu obiectivul de a-și restabili principiile economice. Echipele Opel și Vauxhall vor prezenta acest planîn 100 de zile și îi vor asigura execuția, mobilizați de sinergiile generate de către noul Grup, estimate laaproximativ 1.7 milioane pe an la jumătatea trimestrului.


Încheierea acestei tranzacții marchează un pas important în dezvoltarea Grupului PSA, care a fost posibilădatorită angajamentului puternic al echipelor implicate. Comitetul de Supraveghere dorește sămulțumească președintelui Carlos Tavares și directorului financiar Jean Baptiste de Chatillon pentruimplicarea în această tranzacție ca parte a Comitetului de Management.În ceea ce privesc provocările apărute pentru Grupul PSA, se consideră necesară motivarea în legătură cu implementarea planului deredresare al firmei Opel, în condiții care vor fi specificate la o dată ulterioară.

Autor: AL
Sursa: Autolatest

Tags:
PSA (Peugeot-Citroen) opel, achizitie PSA (Peugeot-Citroen) opel, vaxhall by PSA (Peugeot-Citroen), schimbari opel romania, schimbari retea opel romania, trust motors PSA (Peugeot-Citroen), eurial PSA (Peugeot-Citroen) romania