rss

Rabla 2018 are mari probleme cu masinile noi pentru ca au emisii de CO2 limitate

Spunem ca Programul Rabla 2018 are probleme pentru ca acum clientii sunt limitati la achizitia unei masini noi.

Rabla 2018 are mari probleme cu masinile noi pentru ca au emisii de CO2 limitate

Sistemul Rabla functioneaza fara probleme daca cel care doreste o masina noua poate alege doar modele cu emisii de noxe de maxim 130 grame CO2.


Aici apare problema pentru ca sunt cateva modele noi care au emisii de peste 130 g/CO2 insa care fac parte dintr-un segment de volum.


Aici putem spune ca modele precum Opel Astra sau Megane Sedan echipate cu motoare pe benzina clasice, singurele recomandate pentru gama TAXI si GPL nu se integreaza in acest program Rabla 2018.
Pentru a obţine prima de casare, maşinile scoase din circulaţie trebuie să aibă o vechime de cel puţin opt ani
(adică să fi fost înmatriculate iniţial în România înainte de 1 ianuarie 2011).


Marţi, 13 martie 2018, a fost publicat, în Monitorul Oficial nr. 222, Ordinul ministrului Mediului privind Ghidul de Finanţare. Potrivit documentului, nu există nicio condiţie pentru deţinerea Inspecţiei Tehnice Periodice (ITP).


Potrivit Dispoziţiei nr 79/2018 a preşedintelui AFM, în program se pot înscrie o serie de entităţi juridice precum persoane juridice unitate administrativ teritorială, unitatea sau instituţia de învăţământ; de stat ori privată; instituţia publică, inclusiv institutul de cercetare-dezvoltare înfiinţat ca instituţie publică, precum şi instituţia din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională cu sau fără personalitate juridică; organizaţia neguvernamentală; unitatea aparţinând unui cult religios recunoscut în România; operatorul economic cu personalitate juridică, inclusiv institutul de cercetare-dezvoltare care îşi desfăşoară activitatea în regim economic; societatea profesională cu răspundere limitată; unitatea medico-sanitară; proprietarul persoană juridică, de drept public ori de drept privat, entitate juridică fără personalitate juridică sau proprietarul organizaţie profesională care este organizată şi îşi desfăşoară activitatea în una dintre formele de exercitare a profesiei liberale.Aceste entităţi juridice trebuie să îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii:


Deţine calitatea de proprietar al autoturismului vechi casat;


Acţionează în nume propriu;


Nu are datorii la plata obligaţiilor către bugetul de stat, bugetele locale sau bugetul Fondului pentru mediu;


Nu se afla în stare de insolvenţă sau faliment, nu se află în procedură de reorganizare judiciara, dizolvare, lichidare, desfiinţare, închidere etc;


Desfăşoara activităţi economice pe teritoriul României;


Valoarea totală a ajutoarelor de minimis de care a beneficiat în ultimii doi ani fiscali precedenţi şi anul fiscal în cursul căruia depune dosar de acceptare în program, cumulată cu valoarea alocarii financiare acordate pentru casarea automobilului, nu depăşeste echivalentul în lei a 200.000 euro;


Nu a obţinut şi nu este pe cale să obtina finanţare prin proiecte ori programe finanţate din alte fonduri publice pentru achiziţionarea aceluiaşi autovehicul care urmează a fi achiziţionat prin programul Rabla.


Reprezentantii entităţilor juridice trebuie să întocmeasca şi să depună un dosar de înscriere la registratură AFM.

Autor: AL
Sursa: Autolatest

Tags:
rabla 2018, programul rabla 2018, acte necesare rabla 2018, emisii co2 rabla 2018, rabla 2019 limitata emisii noxe co2, masini care nu intra in programul rabla, probleme motoare benzina rabla 2018