rss

RAR are de acum in inzestrare primul laborator mobil pentru verificarea emisiilor

Spaima soselelor din Romania este o masina RAR care poate verifica toate emisiile de noxe direct pe strada!

RAR are de acum in inzestrare primul laborator mobil pentru verificarea emisiilor

Portable Emissions  Measurement System


Sistem portabil utilizat în condiții reale de trafic pentru măsurarea emisiilor poluante provenite de la un autovehicul. 


Cum funcționează:
• Echipamentul de măsură se instalează în interiorul autovehiculului;
• La sistemul de evacuare al autovehiculului se conectează modulul de prelevare al PEMS;
• Se conduce autovehiculul pe diferite categorii de drumuri publice, iar par­cursul este înregistrat de sistemul GPS al PEMS;
• PEMS analizează încontinuu mostre din gazele de evacuare; 
După încheierea testului, PEMS raportează valorile măsurate, traseul parcurs, viteza de deplasare și condițiile climatice atmosferice.
Începând cu anul 2017, legislația europeană impune teste cu PEMS pentru omologarea tipurilor noi de autovehicule aparținând cate­goriilor M1 și N1.

RAR folosește PEMS pentru:
• Omologarea de tip a autovehiculelor, în conformitate cu Regulamentul (UE) 2017/1154;
• Certificarea sistemelor retrofit – sisteme auxiliare instalate pe autovehicul după construcţia acestuia (de ex.: sisteme de alimentare cu GPL sau GNC);
• Supravegherea pieţei interne de auto­vehicule, verificând respectarea valorilor înscrise în certificatul de conformitate emis de constructor.


Cu echipamentul PEMS aflat în dotarea RAR se pot efectua teste pe orice autovehicul din categoriile M și N, de la clasa mini până la camioane și autobuze.
Autor: AL
Sursa: Autolatest

Tags:
rar Portable Emissions Measurement System, verificare catalizatoare rar verificare emisii diesel rar 2018, razie rar catalizatoare, probleme emisii masini romania, dpf off verificare rar, retinere talon rar emisii