rss

RAR spune ca peste 45,47% dintre masinile din Romania sunt un real pericol! Au gasit si ITP-uri FALSE

RAR a declarat ca de la inceputul anului au fost verificare mii de modele dintre care 45,47% au grave probleme tehnice.

RAR spune ca peste 45,47% dintre masinile din Romania sunt un real pericol! Au gasit si ITP-uri FALSE

Registrul Auto Român a verificat din punct de vedere tehnic în trafic, în primele 6 luni ale acestui an, 33508 vehicule, în toată ţara. În urma controalelor inspectorii RAR au constatat deficiențe tehnice majore și/sau periculoase la 15.235 de vehicule (45,47%), declarate neconforme.
Cele mai des întâlnite deficiențe tehnice au fost la instalaţia electrică de iluminare şi semnalizare (26,73%), emisii poluante (21%), punţi, jante, anvelope şi suspensie (11,56%), vizibilitate (12%) precum şi la sistemele de frânare (4%) şi direcţie (1,5%).


Aproximativ două procente dintre vehicule prezentau probleme legate de inspecția tehnică periodică (ITP fals, expirat sau anulat).


În urma controalelor mixte desfăşurate de RAR şi Poliţia Rutieră, în prima jumătate a anului 2019 au fost aplicate aproape 11.000 de amenzi contravenţionale și au fost retrase 8.689 de certificate de înmatriculare.
În situaţia în care una dintre măsurile luate a fost reţinerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecţii tehnice specifice la reprezentanţele RAR din ţară.

Autor: AL
Sursa: Autolatest

Tags:
probleme masini rar, probleme razie rar masini, epave cu itp valabil, rable pe sosele, probleme emisii noxe rar trafic, itp fals politie rar