rss

Razvan Cuc nu stie ce sa-i zica sefului de la Ford Romania! Autostrada Ford are pe hartie 120 km

Minstrul Transporturilor a mers si s-a intalnit cu seful Ford Romania Ian Pearson.

Razvan Cuc nu stie ce sa-i zica sefului de la Ford Romania! Autostrada Ford are pe hartie 120 km

Conform primelor informatii in urma discutiilor CNAIR nu a reusit sa ofere nici un raspuns pentru lipsa utilajelor pe santierul Drumului Expres Craiova-Pitesti.


”Astăzi, domnul Ian Pearson, președintele Ford România a răspuns invitației mele și am verificat împreună stadiul de realizare al Drumului expres Craiova – Pitești. După cum am mai precizat și cu ocazia vizitelor la alte obiective de infrastructură, suntem în situația în care nu ne mai permitem niciun fel de întârzieri, nicio extindere a termenelor de realizare a lucrărilor la astfel de obiective.
La acest obiectiv avem antreprenori care până în prezent au dat dovadă de seriozitate: faptul că au scurtat perioada pentru proiectare spune multe despre ei. De aceea avem toate elementele să credem că acest drum expres va fi gata înainte de termen.


Vom răspunde astfel dorinței românilor dar și investitorilor străini. Domnul Pearson a participat la aceste discuții și toate aspectele au fost clarificate. Ceea ce noi am promis că vom realiza, sigur vom face și prin astfel de vizite mă voi asigura că lucrurile merg în direcția bună” a declarat Răzvan Cuc, Ministrul Transporturilor.'


Întrebările la care CNAIR nu are, încă, un răspuns


Detaliem mai jos întrebările adresate de GdS pe 23 mai instituţiei responsabile de lucrările la drumul expres:


„1. Când s-a dat ordinul de începere a lucrărilor pentru Tronsonul I şi Tronsonul II? Vă rugăm să ne ataşaţi la mail o copie a acelui ordin de începere a lucrărilor.


2. Există autorizaţie de construire pentru drumul expres? Vă rugăm să ne ataşaţi la e-mail o copie a respectivei autorizaţii.


3. S-a modificat acordul de mediu, având în vedere că tronsolul I a fost deviat, ca să ocolească un câmp de sonde la Gherceşti?


4. S-au efectuat exproprierile pentru Tronsonul I şi II? Dacă nu, în ce stadiu sunt exproprierile?5. A fost adoptată o noua hotărâre de guvern privind exproprierile pentru Tronsonul I? Care este aceasta?


6. Ieri, 22 mai 2019, mai mulţi politicieni, ministrul Transporturilor şi reprezentanţi de la CNAIR s-au prezentat pe un drum, unde au spus că au inaugurat lucrarile la drumul expres Craiova-Piteşti. Conform datelor de la CNAIR, în acel loc nu este traseul drumului expres, ci este un drum tehnologic. Confirmaţi acest lucru? Pe 22 mai s-au inaugurat în Dolj lucrările la drumul tehnologic?


7. În proiectul tehnic al drumului expres Craiova-Piteşti mai sunt prevăzute a fi realizate centurile ocolitoare pentru Balş şi Slatina?


8. La locul unde au început lucrările pe 22 mai sunt prevăzute borduri pe marginea drumului?


9. În zona respectivă au fost efectuate exproprierile? Vă rugăm să ne ataşaţi documentul care atestă acest lucru“.
sAutor: AL
Sursa: Autolatest Foto Ministrul Transporturilor

Tags:
drum expres craiova pitesti, ford romania drum expres craiova pitesti, pret drum expres craiova pitesti km, pe unde trece drum expres craiova pitesti?, termen finalizare, probleme cnair drum expres craiova pitesti, neaga drum expres craiova pitesti, razvan cuc psd drum expres craiova pitesti, santier 2019 drum expres craiova pitesti