rss

Recent lansata autostrada A7 la Bacau a cedat in mai putin de 24 de ore de functionare

In ciuda laudei antreprenorului de catre Ministrul Transporturlui si al celor de la CNAIR realitatea este total diferita pe A7.

Recent lansata autostrada A7 la Bacau a cedat in mai putin de 24 de ore de functionare

Cei circa 16 km din autostrada A7 care au rolul și de centură a Bacăului pe partea de est au fost dați în trafic miercuri, 2 decembrie, cu peste un an mai devreme față de termenul contractual.


Circulația a fost deschisă cu restricții de viteză deoarece constructorul încă mai are lucrări de finalizat și de montat unele parapete, glisiere, panouri fonoabsorbante, precum și unele rosturi de dilatația, iar nodul rutier cu DN2F nu a fost încă deschis. 

Imediat după deschiderea circulației, în jurul orei 17.00-18.00 în ziua de miercuri 2 decembrie, mulți șoferi deja au intrat pe noua centură, iar traficul prin Bacău s-a diminuat simțitor.Deschiderea circulației nu a fost lipsită de incidente, însă. După cum relatează utilizatorii forumului peundemerg.ro pe podul de la Ruși-Ciutea nu au fost montate încă unele rosturi de dilatare, dar asfaltul a fost deja tăiat pentru această operațiune, iar din cauza traficului a început deja să se crape și să sară bucăți din el.


Un șofer care conducea miercuri pe Șoseaua de Centură a Municipiului Bacău a ajuns la service cu anvelopa tăiată și janta strâmbată într-o denivelare a drumului inaugurat cu doar câteva ore înainte, în cadru festiv, de președintele Klaus Iohannis și premierul Ludovic Orban.În promovarea evenimentului, autoritățile au accentuat faptul că lucrările au fost terminate cu un an înainte de termen. Acum, autoritățile spun că drumul nu a fost recepționat oficial, dar susțin că l-au deschis pentru a-i ajuta pe șoferi.


Accidentul în care a fost implicat ghioninistul șofer al unui autoturism BMW a fost semnalat pe Facebook


”Este vorba de o fisură apărută la o îmbinare. Efectiv s-a tăiat cauciucul, iar janta s-a ovalizat”, a declarat Teodor Nastasă, patronul firmei de vulcanizare mobilă care a fost chemat în ajutor de șofer.Autor: AL
Sursa: Autolatest

Recent, lansata, autostrada, Bacau, cedat, putin, functionare