rss

Renault iese din Formula E la finalul sezonului 4 din 2018

Renault confirmă astăzi retragerea din Formula E la finalul
sezonului 4, în iulie 2018.

Renault iese din Formula E la finalul sezonului 4 din 2018

Partener din primul moment, echipa Renault e.dams a câștigat al treileacampionat consecutiv de FE în Montreal, Canada, la sfârșitul lunii iulie 2017 și se pregătește să înceapăcel de-al patrulea sezon în această competiție.


„Am trăit momente minunate în primii trei ani de Formula E și așteptăm cu nerăbdare sezonul al patruleaîntr-o atmosfera foarte stabilă la Renault e.dams", a declarat Thierry Koskas, Directorul Comercial alGrupului Renault.


Ca pionieri pe piața vehiculelor electrice, am învățat multe despre managementulenergetic și vehiculele de înaltă performanță, lucru care a contribuit la optimizarea modelelor electrice deserie. După sezonul 4, ne vom concentra resursele pe obiectivele noastre foarte ambițioase în Formula 1și vom continua să folosim experiența din motorsport prin intermediul Alianței cu Nissan.”Renault-Nissan- Mitsubishi a fost cel mai mare grup din domeniul auto din lume la mijlocul anului 2017.Împreună, membrii alianței colaborează pentru optimizarea sinergiilor cu scopul de a creștecompetitivitatea, păstrând în același timp identitatea fiecăruia. Această strategie implică funcțiiconvergente între Renault și Nissan: inginerie, producție, logistică, achiziții și resurse umane.


Obiectivul Alianței este de a accelera colaborarea între Renault, Nissan și Mitsubishi Motors, folosind platformecomune, motoare și noi tehnologii referitoare la vehiculele electrice, autonome și conectate.„La nivelul Alianței, echipele noastre de ingineri vor putea să împărtășească datele de performanță, astfelîncât toate mărcile să poată beneficia de aceste rezultate.


Diversificarea strategiei noastre în diferitecompetiții, profitând totodată de experiența pe care o obținem din programele de motorsport, reprezintăuna dintre soluțiile prin care generăm noi resurse în cadrul Alianței ", adaugă Thierry Koskas.

Autor: AL
Sursa: Autolatest

Renault, iese, Formula, finalul, sezonului, 2018