rss

Romanii nu mai au bani de masini noi! Pe piata auto de masini second hand au fost deja vandute peste 210.000 de unitati

In ciuda faptului ca toata lumea spune ca economic Romania sta bine, in realitate se vede cel mai bine la capitolul piata auto.

Romanii nu mai au bani de masini noi! Pe piata auto de masini second hand au fost deja vandute peste 210.000 de unitati

Aici romanii cumpara in medie lunar doar 10.000 de masini NOI in timp ce in primele 6 lunie ale anului pe piata de masini SH au fost vandute peste 210.000 de unitati.


DE CE SH?


In primul rand pentru ca o masina noua costa in medie peste 10.000 euro fara prea multe dotari, iar clientul roman din pandemie a ales sa cumpere o masina second hand mai puternica cu mai multe dotari si la jumatate de pret fata de una noua.Pentru ca mirajul unei masini noi duce automata la costuri de mentenanta foarte mari chiar daca vorbim de o Dacia sau un Ford, iar romanul in pandemie vrea sa plateasca cat mai putin pentru a merge cu masina.


Pentru ca pretul unei masini noi in Romania este in medie cu 3.000 euro mai mare decat pentru aceeasi masina NOUA in Ungaria sau Bulgaria, principalii vinovati pentru acest lucru fiind dealerii auto care vor sa castige cat mai mult la vanzare pentru ca acestia si ca romanul prefera sa nu mai vina la reviziile ogligatorii insa scumpe.


Pentru ca, constructorii auto din Europa inca nu au inteles ca romanul nu vrea o masina noua de 75 CP cu AC manual, ci o masina de peste 150 CP cu AC automata si eventual o cutie automata daca locuieste intr-un oras aglomerat precum Bucurestiul.


Si nu in ultimul rand romanul NU mai vrea sa cumpere masini noi cu 75 CP si peste 10.000 euro in RATE pentru ca economic Romania ramane o tara instabila din toate punctele de vedere si neplata unei rate duce automat la o revenire la anul 2009-2010 cand proprietarii au fost nevoiti sa dea inapoi masinile lor noi luate in leasing sau rate!


CARE ESTE REALITATEA DIN ROMANIA IN 2020?:


Acum conteaza doar vanzarile de masini second hand pentru ca sunt mai ieftine si mai bune din toate punctele de vedere.


Cei loviti de pandemie economic vor vinde masina cumparata in 2008 cu preturi derizorii, adica vedem o noua patura a romanilor care merg si cumpara o masina SH care pana acum nu-si permiteau un asemenea automobil.Dealerii auto vor intra usor in faliment daca nu vor renunta la departamentele de vanzari care nu produc in pandemie si daca nu vor avea o strategie de promovare mult mai sanatoasa decat cea pe Facebook sau AdSense.


Samsarii sunt cei care vor avea cel mai mult de castigat pentru ca vor cumpara masini foarte ieftin si le vor vinde fara probleme la un pret usor mai mare, lucru imposibil de atins inainte de pandemie.Anul 2021 ne asteapta cu un parc auto cu masini si mai vechi ( Astra G, Golf 4 sau Logan I ) pentru simplul fapt ca romanul nu-si mai permite sa cumpere o masina NOUA de 75 CP si 13.000 euro!

Autor: AL
Sursa: Autolatest

Tags:
vanzari masini noi 2020, probleme vanzari masini pandemie romania, probleme vanzari auto discount romania, probleme dealeri auto romania pandemie, probleme service dealeri auto romania