rss

Se opreste productia de cutii de viteze 9G Tronic si 8DCT la Star Transmission din Cugir

In urma cu cateva ore celebra fabrica Mercedes de la Cugir a incetat productia pentru ca muncitorii au intrat in greva.

Se opreste productia de cutii de viteze 9G Tronic si 8DCT la Star Transmission din Cugir

În 8 septembrie a fost înregistrat la ITM Alba conflictul colectiv de munca declansat la Star Transmission SRL. ”În data de 17.09.2020 a avut loc la Alba Iulia, prima întâlnire pentru concilierea conflictului de munca de la Star Transmission SRL.
În data de 23.09.2020 a avut loc la Alba Iulia, a doua întâlnire pentru concilierea conflictului de munca de la Star Transmission SRL. Concilierea nu a dus la închiderea conflictului de munca.


Ca obiect al conflictului colectiv de munca sunt cele peste 100 de revendicari ale salariatilor. Aceste revendicari sunt în domeniul: salarizare, securitate si sanatate în munca, formare profesionala, social, concediere, timpul de lucru, timpul de odihna, sistemul de informare între parti, regimul delegatiilor, raspunderea disciplinara etc.”, se mai susÅ£ine în document.
Asa ca vedem cum celebrele transmisii automate 9G Tronic si secventiale 8DCT nu se mai produc in uzina din Romania pana cand cei de la Mercedes nu renunta la politica clasica germana in care nu sunt importante doleantele muncitorilor.
s

Autor: AL
Sursa: Autolatest

Tags:
Star Transmission din Cugir greva, greva la mercedes cugir, probleme Star Transmission din Cugir, 9gtronic probleme, 8dct probleme, cutii automate mercedes made in romania