rss

Sistemul R.E.A.D. este prima tehnologie din industria auto care ”citește” simțurile și emoțiile oamenilor din interiorul mașinii

Kia Motors va dezvălui o gamă de noi tehnologii pentru era ce vaurma condusului autonom, la expoziția Consumer Electronic Show (CES) 2019, care se vadesfășura la Las Vegas, între 8 și 11 ianuarie.

Sistemul R.E.A.D. este prima tehnologie din industria auto care ”citește” simțurile și emoțiile oamenilor din interiorul mașinii

Bazându-se pe viziunea ”Dincolo de conducerea autonomă” a brandului pentru automobileleconectate, prezentată la CES 2018, Kia privește către un viitor în care condusul autonomeste deja standardul de normalitate, prezentând zona interactivă intitulată „Spațiulcondusului emoțional” la expoziția din acest an.


Prezentarea sistemului R.E.A.D. - ‘Real-time Emotion Adaptive Driving’ (Conducereaadaptativă în timp real bazată pe emoție)Într-un viitor în care vehiculele au potențialul de a se conduce singure, Kia pune bazeledezvoltării tehnologice majore pentru a îmbunătăți experiența mobilității umane. Un rolcentral în prezentarea viziunii asupra „Spațiului condusului emoțional” de la CES 2019 îl are
noul sistem Kia intitulat R.E.A.D. - ‘Real-time Emotion Adaptive Driving’ (Conducereaadaptativă în timp real bazată pe emoție) - prima tehnologie din lume bazată pe inteligențaartificială emoțională care ”citește” simțurile și emoțiile oamenilor din interiorul mașinii.Sistemul R.E.A.D. poate optimiza și personaliza spațiul interior al cabinei unui automobil prinanalizarea în timp real a stării emoționale a șoferului cu ajutorul tehnologiei de recunoașterea semnalelor bio bazate pe inteligența artificială. Tehnologia monitorizează stareaemoțională a șoferului folosind senzori pentru a citi expresiile faciale, ritmul cardiac șiactivitatea electrodermică.


Se adaptează apoi mediul interior conform evaluării sale -potențial modificând condițiile legate de cele cinci simțuri din cabină, creând astfel oexperiență de mobilitate mai plăcută. Tehnologia bazată pe inteligența artificială de învățareprofundă permite sistemului să stabilească o linie de bază în comportamentul utilizatorilor șiapoi să identifice modele și tendințe pentru personalizarea interiorului automobilului înconsecință. Sistemul se bazează pe o colaborare în domeniul cercetării cu grupul MediaLabAffective Computing al prestigiosului Massachusetts Institute of Technology - MIT.


Albert Biermann, Președinte și Șef al Departamentului Cercetare-Dezvoltare al Kia Motorsspune: „Kia consideră spațiul interactiv al interiorului unui automobil ca un punct centralpentru mobilitatea viitoare, iar sistemul R.E.A.D. reprezintă convergența între tehnologia devârf de control a automobilelor și inteligența emoțională bazată pe inteligența artificială.


Sistemul permite comunicarea continuă dintre șofer și automobil printr-un limbaj non-verbalal emoțiilor, oferind astfel în timp real un spațiu optimizat pentru șoferi bazat pe simțurileumane.”Sistemul R.E.A.D. va fi dezvăluit alături de V-Touch - o tehnologie virtuală de control agesturilor de tip touchscreen.V-Touch utilizează o cameră 3D pentru a monitorizavizibilitatea utilizatorilor și vârfurile degetelor, permițând ocupanților să gestioneze mai multefuncții în mașină printr-un afișaj head-up-display discret.


Prin gesturi simple cu degetul, toțiocupanții vehiculelor pot schimba mediul din cabină, incluzând iluminatul, sistemele HVAC(încălzire, ventilație și aer condiționat) și sistemele de divertisment, eliminând nevoia debutoane sau comenzi vocale.O altă noutate din sistemul inovator R.E.A.D. este reprezentată de scaunele Kia cu răspunsla vibrațiile muzicale, unde ocupanții pot melodiile preferate, precum și să le asculte.


Tehnologia de procesare a semnalului bazată pe senzori adaptează vibrațiile scaunului înfuncție de frecvențele sonore ale muzicii redate.


Scaunele pot fi, de asemenea, setate pemodul de masaj pentru a crește confortul, precum și pentru a spori siguranța prin furnizareade avertismente haptice oferite de sistemele avansate de asistență a șoferului.Kia oferă vizitatorilor expoziției CES posibilitatea de a experimenta tehnologia ,R.E.A.D.


Kia va avea module experimentale special concepute la standul său CES pentru ademonstra potențialul sistemului R.E.A.D. Pentru prima dată, publicul va putea săexperimenteze tehnologia care recunoaște emoțiile fiziologice pe baza expresiilor faciale, aactivității electrodermice și a ritmului cardiac.


Vizitatorii CES vor putea intra în contact cutehnologia controalelor senzoriale care reacționează în timp real la starea lor emoțională înschimbare.

Autor: AL
Sursa: Autolatest

Sistemul, READ, este, prima, tehnologie, industria, auto, care, ”citește”, simțurile, emoțiile, oamenilor, interiorul, mașinii