rss

Skoda Favorit a fost principalul motiv pentru care VW a cumparat marca Skoda in 1991

Putini fani Skoda stiu ca marca din Cehia a fost achizitonata de VW datorita unui model putin cunoscut in Romania.

Skoda Favorit a fost principalul motiv pentru care VW a cumparat marca Skoda in 1991

Este vorba de modelul Skoda Favorit care a fost lansat pe piata comunista din Cehoslovacia in anul 1987 la Salonul de la Brno.


Atunci Skoda a demonstrat ca este o companie de valoare pentru a reusit intr-un regim comunist sa dea nastere unei masini mederne cu motor transversal fata de vechile versiuni cu motor pe spate.
Pentru a vedea a intelege nivelul tehnologic al masinii trebuie spus ca noul pe atunci Favorit era construit cu elemente 100% noi pentru acest producator.


Skoda a trebuit sa dezvolte de la zero motorul, transmisia, trenul de rulare si de ce nu modul in care se construieste modern o caroserie autoportanta.Exact pentru aceste motive Skoda Favorit avea sa fie dezvoltat in mai multe variante printre care amintin gama Sedan, Pick-Up, Estate si Coupe.


VW a cumparat marca Skoda in anul 1991 pentru ca modelul Favorit a fost un succes, iar multe elemente printre care si motorizare aveau sa fie intalnite si pe gama Felicia construita impreuna cu ajutorul celor de la VW.
Si daca am putea sa nu uitam vedem ca in anul 1987 VW avea in gama un Golf II sau Jetta II masini care erau mai avansate ca acest Favorit, insa din fericire nu cu mult pentru marca din Cehia.


Modelul a iesit din productie in anul 1994 pentru ca cehii aveau sa primeasca noua Felicia vanduta si pe piata din Romania!
Autor: AL
Sursa: Autolatest

Tags:
istorie Skoda Favorit, pret Skoda Favorit, motoare Skoda Favorit, istorie Skoda Favorit, Skoda Favorit sedan, Skoda Favorit estate, Skoda Favorit pickup, Skoda Favorit problems