rss

smart propune o fuziune inedita: Jazzanova 2010!

In weekend-ul care tocmai a trecut, smart nu s-a dezis de spiritul ludic si s-a aflat printre cei care si-au propus sa ofere in premiera in Romania o fuziune inedita intre muzica clasica si cea electronica.

smart propune o fuziune inedita: Jazzanova 2010!
Mai exact, alaturi de trupa de Nu-jazz Jazzanova.

Sambata, 8 mai, smart a spus un Nu-jazz hotarat separarilor pe care genurile muzicale le impun intre artisti si s-a aflat acolo unde, pe aceeasi scena, muzicieni cat mai diferiti ca metoda de abordare a liniilor melodice au creat impreuna o atmosfera unica prin colaborarea lor.

Grupul Jazzanova, format in 1995, in Germania, reprezentativ pentru interpretarea stilurilor muzicale nu-jazz, chillout si jazz-house, a sustinut pentru prima data in Romania un concert inedit pe scena Teatrului de Vara Mihai Eminescu din Bucuresti. Alaturi de acest grup, in deschidere au concertat First Beat Next Vibe, Silent Strike & Alexandrina Hristov, Unknown Identity Sharing si Minus, care au completetat ideea care sta la baza concertului.

25 de artisti au uimit publicul prezent la concert, iar smart fortwo cabrio si smart fortwo BRABUS au fost martorii acestei experiente remarcabile petrecute in weekend.

Ansamblul Jazzanova este format din artistii Alexander Barck, Claas Brieler, Jurgen von Knoblauch, Roskow Kretschmann, Stefan Leisering, si Axel Reinemer. Pentru a explica ce se afla in spatele grupului Jazzanova, Alexander Barck spune:

Noi iubim muzica, ascultam atat stiluri vechi, cat si noi iar apoi compunem. Ceea ce rezulta este simplu: o interactiune jucausa cu muzica.

Silent Strike este printre primele si unul dintre cele mai cunoscute nume ale muzicii electronice din Romania. Silent Strike a deschis concertele Faithless, Bonobo, Dj Food sau Amon Tobin si nu este o trupa, ci o singura persoana, Ioan Titu. Stilul sau este un melanj intre electro, down tempo, ambiental din care rezulta o structura inedita, surprinzatoare cu fiecare sunet.

Alexandrina Hristov reprezinta o voce insolita pe scena muzicala romaneasca. Isi interpreteza propriile compozitii cu sensibilitate, rafinament si acuratete, constituind o prezenta captivanta, fie acompaniata de instrumentisti, fie solo voce si pian. Stilul sau muzical este greu de definit, dar se incadreaza intre pop acustic, alternative, jazz si soul, cu elemente inovatoare la nivelul compozitiei si versurilor.

First Beat Next Vibe este un proiect original, tocmai datorita combinatiei intre vibrafon si percutie, executate de Alexandru Anastasiu (membru al Orchestrei Nationale Radio) si Lucian Maxim. Cei doi realizeaza un mix unic intre etno jazz si nu jazz, precum si piese standard celebre.

Unknown Identity Sharing pune accentul pe schimbul, intentionat sau intamplator, de la o persoana la cealalta, a unor expresii, credinte, sentimente, vicii, idei. Tocmai din acest motiv, grupul prezinta la fiecare concert noi concepte, atat sunetul, cat si vizualul fiind influentate de perceptia artistilor asupra realitatii.

Unknown Identity Sharing este format din: Codin Oraseanu Cougin (samplers machine, electronics, compozitie), Horatiu serbanescu Aneb (claviatura, chitara, compozitie) si Naste Dorel TVCrash (vizual).

Minus (Daniel Baciu) compune muzica electronica experimentala. Ca stil, el variaza de la 8bit si old school electro la dub, down tempo si ambient.

Oamenii au gusturi diferite atunci cand vine vorba de muzica. La fel se intampla si atunci cand vorbim despre masini.

Acesta este motivul pentru care modelul smart fortwo este disponibil in variante diferite de echipari, cu dotari menite sa satisfaca orice gusturi. smart BRABUS este perfect pentru un condus sportiv datorita unui motor turbo, transmisie sport si suspensie sport BRABUS care micsoreaza garda lui smart BRABUS cu 10mm (consum mixt smart fortwo cu motor pe benzina de 72 kW (98 cp) in l/100 km 5.2, 124 g/km emisii CO2 in regim mixt).

La randul sau, smart fortwo cabrio, puternic, ecologic si economic suprinde cu motoare remarcabile de 3 cilindri. Design-ul inteligent si evoluat ii confera smart-ului fortwo o imagine indrazneata si masculina, dar totusi caracterul sau ramane neschimbat.Autor: AL
Sursa: Autolatest

smart, propune, fuziune, inedita:, Jazzanova, 2010,