rss

Soferii nu mai pot contesta in instanta marja de eroare pentru radarele Politiei Rutiere

O instanta din Romania a decis ca speta conform careia soferii pot contesta metrologia aparatelor radar nu mai poate sa fie ridicata de soferii vitezomani.

Soferii nu mai pot contesta in instanta marja de eroare pentru radarele Politiei Rutiere

De astazi pe intreg teritoriul Romaniei cine este oprit de un echipaj de Politie cu un radar nu mai poate invoca faptul ca acesta nu este calibrat metrologic.


Acest precedent reprezinta in prim pas in anularea contestatiilor cerute de soferii vitezomani care se plang ca aparatele radar ale Politiei Rutiere sunt decalibrate.
Pe scurt daca vrei sa faci o contestatie pe aceasta tema instanta urmeaza sa o refuze din oficiu pentru simplu fapt ca aceste aparate radar au certificari metrologice vizate de insititutiile statului.Toate radarele Politie atat cele fixe pe modelul Dacia Logan MCV sau cele mobile sunt vizate de aceasta noua lege, adica acum daca esti prins cu aparatul radar nu mai poti face nimic pentru a prelungii termenul de executie al faptelor comise.

Autor: AL
Sursa: Autolatest

Tags:
radar politie, certificat metrologic radar politie, comntestare radar politie, instanta refuza contestare metrologie radar politie, probleme soferi vitezomani