rss

Taxa auto generala pentru masini din 2012! Taxa de Carte Verde inlocuieste taxa auto! Calculator taxa auto 2012

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a declarat, vineri, ca introducerea unei taxe generale pentru masini, incepand de anul viitor, se afla in analiza.

Taxa auto generala pentru masini din 2012! Taxa de Carte Verde inlocuieste taxa auto! Calculator taxa auto 2012
Borbely a facut aceasta declaratie intr-o conferinta de presa, la Targu Mures, ca urmare a unei observatii potrivit careia o masina de 30 de ani, romaneasca, pentru care nu s-a platit nicio taxa de prima inmatriculare, polueaza mai mult decat o masina veche de 12 ani, inmatriculata in spatiul european.

"Nicio problema, asta depinde de politica de taxe a fiecarui stat, bine ca ati ridicat aceasta problema.

Vom analiza si este in analiza, dar pentru anul viitor, sa vedem, sa introducem o taxa generala. Este o alta politica.

Aceasta este politica taxei de prima inmatriculare.

Nu suntem singurul stat care face acest tip de politica si taxa si nu contravine directivei Uniunii Europene.

In ceea ce priveste politica de taxe, o putem discuta, asa este", a declarat ministrul Mediului. Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a declarat că restituirea diferenţei dintre cele două taxe auto, pentru maşinile cumpărate după 1 iulie 2008, va costa statul 240 de milioane de lei
.

Banii provin din bugetul Fondului de Mediu şi vor ajunge înapoi la posesorii de autoturisme prin direcţiile judeţene de finanţe, a declarat Borbely.

În ceea ce priveşte veniturile aduse la buget de noua taxă, acestea vor fi de 331 milioane de lei pe an.

Banii provin de la proprietarii celor 110.000 de maşini înmatriculate înainte de 1 ianuarie 2007, pentru care nu s-a achitat taxa de primă înmatriculare.

Borbely a mai precizat că majoritatea acestor maşini sunt second-hand şi au norma de poluare Euro 3 şi 4.


"Acest proiect de lege soluţionează şi discriminarea indirectă menţionată în hotărârile Curţii Europene de Justiţie, în cele două cauze care au avut ca obiect interpretarea art. 110 din Tratatul de Funcţionare al Uniunii Europene.

În aceste hotărâri, este precizat că regimul de impozitare prevăzut prin OUG 50/2008 nu instituie o discriminare directă, dar poate genera o discriminare indirectă din cauza efectelor sale, descurajând importurile de autovehicule", se arată într-un comunicat postat pe site-ul Ministerului Mediului.

În primele şapte luni ale anului, în România au fost înmatriculate puţin peste 50.000 de autoturisme rulate, cu 45% sub nivelul din perioada similară a anului trecut.

Înmatriculările de maşini noi au trecut uşor de 40.000 de unităţi, în scădere cu 14%.

Taxa se calculează în funcţie de tipul motorizării, capacitatea cilindrică, emisiile de CO2 şi deprecierea autoturismului
.

Calculeaza taxa auto 2012 in tabelele atasate! sau clik AICI in forma pdf!Autor: AL
Sursa: Autolatest

Taxa, auto, generala, masini, 2012, Taxa, Carte, Verde, inlocuieste, taxa, auto, Calculator, taxa, auto, 2012