rss

Teapa numită Renovatio e-Charge: tarife de peste doua ori mai mari decat la ENEL 2018

Furnizorul de energi pentru masinile electrice Renovatio e-Charge are un plan tarifar mult peste asteptarile fanilor masinior electrice.

Teapa numită Renovatio e-Charge: tarife de peste doua ori mai mari decat la ENEL 2018

Joaca s-a terminat. Din 19 martie, rețeaua Renovatio introduce tarifarea energiei electrice la stațiile de încărcare electrice la prețuri pe kWh de peste două ori mai mari decât în rețeaua ENEL, iar costurile sunt aproape la fel dacă am cumpăra benzină sau motorină pentru aceeași distanță parcursă.
Acum doi ani, Renovatio inaugura cu surle și trâmbițe primele stații de încărcare electrice. Iată însă că după doar doi ani, începând din 19 martie, încărcarea mașinilor electrice la stațiile Renovatio nu va mai fi gratis. Și nu doar că nu va fi gratis dar cei ce vor dori să încarce o mașină electrică vor avea un adevărat șoc când vor vedea prețurile care întrec orice limită de bun simț.


Dar haideți să explicăm în detaliu.


Renovatio vine cu trei tipuri de abonamente numite Start, Entry și Fast. La primul nu se plătește nimic la abonament, al doilea costă 99 lei pe lună, iar al treilea 220 lei pe lună.Renovatio taxează la minut și nu la numărul de kilowați încărcați, ceea ce este o mare șmecherie. Prețul pe minut diferă în funcție de două variabile:


– tipul abonamentului ales – Start, Entry sau Fast


– puterea la care se încarcă – până la 4kWh, între 4-11 kWh, între 11-22 kWh și cu putere mai mare de 22 kWh


Pe lângă aceste tarife mai trebuie să vă cumpărați un card care costă – atenție – 249 lei cu TVA inclus și care este valabil pentru un singur vehicul electric și nu este transmisibil.Deci dacă o firmă are o flotă de 10 mașini electrice, trebuie să plătească de 10 ori taxa adică 2.490 lei.Am spus că taxarea la minut este o mare șmecherie și iată și de ce.


Să luăm de exemplu planul de abonament Start fără taxa inițială și încărcarea la 11-22 kWh (am luat în clacul situația mai favorabilă cu încărcarea la 22 kWh). Aceasta costă 0,609 lei pe minut, deci într-o oră se încarcă 22 kWh care costă 36,54 lei !!!!


Adică 1,66 lei pe kWh. Cel mai scump preț în rețeaua Enel este de 0,70 lei.


Deci Renovatio TAXEAZĂ KWH DE PESTE DOUĂ ORI MAI SCUMP față de cel mai scump preț din rețeaua ENEL!!!!
AutoExpertAutor: AL
Sursa: Autolatest & AutoExpert

Tags:
Renovatio e-charge, probleme Renovatio e-charge, retea cu probleme Renovatio e-charge, pret Renovatio e-charge, kaufland Renovatio e-charge, costuri Renovatio e-charge, card Renovatio e-charge, pret foarte mare Renovatio e-charge, retea Renovatio e-charge problematica, fanii masinilor electrice