rss

Tesla devine cea mai de succes marca 100% electrica din Europa. Renault/Mitsubishi/Nissan au 23% din piata

Intreaga piata auto din Europa a fost socata anul care abia se incheie.

Tesla devine cea mai de succes marca 100% electrica din Europa. Renault/Mitsubishi/Nissan au 23% din piata

Este vorba de un an 2019 in care Tesla Motors a castigat fara doar si pote intreaga piata de profil din Europa pentru ca a vadut cu succes noul Model 3.



De fapt vorbim de 18% din intreaga piata auto din Europa, locul secund fiind ocupat de catre BMW cu al sau i3 care are 14% i Renault cu al sau Zoe cu o cota de piata de 9 %.


Daca incepem sa adunam vedem ca Renault ( ZOE cu 9%, Mitsubishi ( Outlander PHEV) cu 7% si Nissan ( LEAF) cu 7% reprezinta 23% din intreaga piata auto din Europa.



Aici mai putem enumera si marcile KIA ( SOUL-NIRO) 6% si Hyundai ( IONIQ-KONA) 7%, adica un total de 13% din intreaga piata auto din Europa.



Marii perdanti sunt VW cu 6% si Mercedes Benz care are doar 3 % din piata, adica aceste doua marci sunt IRELEVANTE IN EUROPA IN ACEST AN!






Autor: AL
Sursa: Autolatest

Tags:
vanzari masini electrice 2019, probleme masini electrice 2019, pret masini electrice europa, germania masini electrice, norvegia sales electric cars, tesla vs zoe europa, tesla vs leaf europe, outlamder phev 2019, sales tesla model 3 2019 europe, vanzari in europa masini electrice