rss

Tesla Motors este o companie mult mai valoroasa decat Fiat-Chrysler

Un reportaj realizat de specialistii de la Bloomberg arata ca noua companie Tesla Motors este mai valoroasa decat Fiat-Chrysler.

Tesla Motors este o companie mult mai valoroasa decat Fiat-Chrysler

Tesla Motors are o valoare la bursa de aproape 10 miliarde de dolari in timp ce grupul Fiat-Chrysler nu are decat o valoare de 6 miliarde dolari.


Acest lucru este suprinzator pentru Tesla deoarece cand vorbim de grupul Fiat-Chrysler trebuie sa tinem cont si de faptul ca italienii detin si marci precum Alfa Romeo sau Iveco, iar Chrysler are in portofoliu si marca Dodge Cars cu modelele pick-Up Dodge Ram.


Calificativul financiar al marcii Tesla este de-a dreptul foarte mare tinand cont de situatia reala a pietei auto conventionale care se afla intr-o criza de trei ani consecutivi.


Un motiv pentu cate Tesla Motors este in crestere se numeste Tesla S care este prima limuzina de mare serie din lume care poate avea o autonomie reala de 650 km pana cand trebuie incarcati acumulatorii la priza.


Un Tesla S costa incepand cu 70.000 dolari americani, respectiv 50.000 euro in Europa, adica cat costa un model Seria 5 echipat cu o motrizare diesel medie.


Vezi reportaj Blooberg AICI!


 

Autor: AL
Sursa: Autolatest

Tags:
TESLA MOTORS, tesla s, test drive, market share tesla motors, tesla beats fiat-chrysler, 0-100 km/h, performante tesla motors, consum kw tesla s, pret achizitie tesla s, 0-60 mph