rss

Test comparativ Chrysler 300 SRT8 vs Dodge Charger SRT8

Chrysler a trecut de ceva vreme in portofoliul italienilor de la Fiat asemenea marcii Dodge.

Test comparativ Chrysler 300 SRT8 vs Dodge Charger SRT8

Toate bune si frumoase pentru cele doua companii americane deoarece acestea au terminat anul 2011 pozitiv din punct de vedere al perfrmantelor financiare.

In ciuda unei achizitii destul de mult dezbatute insa agreate de Barack Obama si Sergio Marchione ambele marci americane au dezvoltat anul acesta si doua modele sport.

Ele se bazeaza pe modelele de volum Chrysler 300 si Dodge Charger, insa au primit sub capota o noua motorizare din seria V8 HEMI.

Acest motor are o cilindree de 6.4 litri este aspirat si dezvolta o putere maxima de 470 CP. Momentul motor dezvoltat de acest V8 extrem este de 637 Nm inca de la o turatie de 2.500 rpm.

Ambele masini sunt echipate cu o transmisie automata cu 5 rapoarte semnata de Chrysler care in realitate este o mai veche transmisie Mercedes 5G-Tronic. Aceasta este oarecum lenta fata de ultimele transmisii ZF8 insa ofera un rafinament demna de puterea dezvoltata de motorul V8.

Consumul celor doua masini este conform producatorului de 16 litri in mediul urban si 10 litri in cel extraurban.

Singurele diferente se regasesc la interior unde masinile au planse de bord complet diferite si la design-ul exterior. Modelul Charger este mult mai agresiv in timp ce Chrysler 300 SRT8 are o latura mai rafinata.

Dodge este mai ieftin cu aproximativ 3.000 dolari americani decat modelul Chrysler, suma care se regaseste la 300 SRT8 in echipamentul standard mai bogat.

Chiar si asa, ambele masini reprezinta concurenti de seama pentru modele europene care au preturi de achizitie la aceelasi nivel de echipare cu pana la 40.000 euro mai mult! Autor: AL
Sursa: Autolatest

Test, comparativ, Chrysler, SRT8, Dodge, Charger, SRT8